- Aldri tatt en prostituert med så mye penger

Russisk kvinne i 30-årene tatt med en stor slump penger på Værnes.

Det var på Trondheim Lufthavn Værnes kvinnen fra Russland ble tatt med over 200 000 kroner i kontanter.  Foto: Scanpix

Saken oppdateres.

Det var tirsdag ettermiddag ei kvinne fra Russland ble stoppet i tollen på Trondheim Lufthavn Værnes. Hallgeir Bjørvik, seksjonssjef ved grensekontrollavdelingen på Værnes, sier til bladet.no at kvinnen ble kontrollert i avgangshallen på utland.

- Vi bruker å ta slike kontroller med jevne mellomrom, der vi har spesielt fokus på valutasmugling, sier Bjørvik til avisen.

LES OGSÅ: Denne elgen er et av 2015s snodigste tollbeslag

200 000 kroner

Det viste seg at kvinnen hadde over 200 000 kroner i kontanter i bagasjen, og dermed ble det en tur til politiet.

- Hun har i avhør innrømmet at pengene delvis kommer fra prostitusjon. Vi vet hun har vært i befatning med prostitusjon tidligere, så det er trolig at alle pengene kommer fra det. Hun har vært i Norge før, sier etterforskningsleder ved Stjørdal lensmannskontor, Annar Sparby til adressa.no.

Alt over 25 000 kroner i kontanter på reise skal registreres hos Tolletaten på forhånd. Det var ikke var gjort i dette tilfellet, og kvinnen er siktet for valutasmugling.

ES OGSÅ: - Halvparten av sigarettene er ikke kjøpt i Norge

LES OGSÅ: Tatt for smugling av 77 000 sigaretter

Ukjent hvor pengene ble tjent

- Vi skal etterforske videre om hele summen er utbytte fra straffbar handling. Hvis det viser seg at hun utvetydig tilbyr denne tjenesten gjennom offentlige nettsteder kan det rammes av straffeloven. Men vi er ikke der enda. I tillegg blir det trolig klart i løpet av onsdag om hun utvises fra Norge, sier Sparby.

- Er det vanlig å ta med seg så mye penger inn og ut fra Norge?

- At det smugles penger er ikke uvanlig, og det kan skyldes både forsettlig smugling og glemsomhet. Men vi har aldri tatt prostituerte med så mye penger på seg, sier Sparby.

- Har kvinnen sagt noe om hvor pengene er tjent?

- Nei, det er ikke kjent, sier Sparby.

På forsiden nå