Lakriselskeren Lena lager sjuretters middag med smak av lakris

- Jeg kan ikke forklare hvorfor lakris er så godt. Jeg er bare så glad i det, sier Lena Bae fra Stjørdal.

Lena Bae og flere venninner beøkte lakrisfestivalen i Stockholm i 2013. 

Saken oppdateres.

Lakris er en lidenskap for stjørdalskvinnen. Og det er ingen grunn til å nøye seg med å spise lakris som godteri. Lena har både marinert kylling i den svarte herligheten og brukt det på sushi.

- Jeg er glad i lakris, vel å merke ekte lakris og ikke den med kunstig smak. Derfor kjøper jeg rålakris og koker min egen lakrissirup, forteller Bae.

- Vi er flinke til å bruke salt og pepper som krydder i Norge, men vi kan da finne på noe annet enn kjøttkaker og fiskegrateng også, sier Bae.

- Har du brukt lakris i fiskegrateng?

- Haha, nei, det har jeg ikke tenkt å prøve.

Les vår store test av godtenyheter

Festmiddag

Noe hun faktisk har tenkt å prøve, er lakris med and, og med kamskjell. Og med blåmuggost og andre retter.

Etter påske inviterer hun 16 damer som også elsker lakris, til en sjuretters middag hjemme hos seg. Alle rettene skal inneholde lakris.

- Jeg tror ikke det er mange som lager en sjuretters middag med lakris, sier Lena, men hun mener dette går an uten at det blir overveldende.

- Jeg er glad i mat, og merker at mange synes lakris er spennende, men vet ikke hvordan de skal bruke det, sier hun.

Få påskeoppskriftene til Top Chef-Renee og Kakekrigen-Trond her (Pluss)

På lakrisfestival

Det begynte i 2013, da Bae og sju damer reiste sammen til lakrisfestivalen i Stockholm. Nå er de alle aktive i facebookgruppa «Lakriselskernes gruppe».

Hun har mat som en stor hobby, men kan ikke tenke seg å jobbe profesjonelt med mat.

Baes bror er kokk, og har tatt på seg å hjelpe til med matlagingen denne kvelden.

- Vi skal ha glasert and med lakris, kamskjell med litt lakrissirup, og oster. I stedet for å servere valnøtter rullet i honning som mange gjør, kan det hende vi bruker lakrissirup, sier Bae.

Aperitiffen skal selvsagt også smake lakris.

Damene skal ha på seg svarte klær og Bae stiller opp med svarte duker og bordpynt.

Lena og lakrisdamene ønsker også å få en mannlig servitør til å servere maten denne kvelden.

- Hvis det finnes en mann som gjerne vil tilbringe lørdagskvelden med å servere oss, så vil vi ta imot han med brask og bram, og lakris, sier Lena Bae.

LES OGSÅ: Trondheimskokk får Michelin-stjerne for Stavanger-restaurant

LES OGSÅ: Smakspolitiet tester Mathallen i Trondheim (Pluss)

Lena Bae har et sterkt forhold til lakris. 

Lena Bae har et sterkt forhold til lakris. 

På forsiden nå