Fylkeslegen starter tilsynssak etter dødsfallet i Steinkjer

Politiet etterforsket saken som et mistenkelig dødsfall, men konkluderte med at det ikke var noen kriminell årsak til at kvinnen i 50-årene døde. Nå har fylkeslegen opprettet sak.

Politiet rykket ut i forbindelse med at en kvinne i 50-årene døde i Steinkjer på kvelden 12. mai. Politiet avkreftet etter hvert at det lå noe kriminelt bak dødsfallet. Nå har fylkeslegen i Nord-Trøndelag opprettet tilsynssak.  Foto: Karl Jørgen Marthinsen

Saken oppdateres.

Det var klokken 22.45 på kvelden 12. mai at politiet ble bedt om å bistå helsevesenet i forbindelse med et dødsfall i Steinkjer sentrum. Dagen etter ble to personer siktet for grov kroppsskade. Etter obduksjonen av den døde kvinnen avkreftet imidlertid politiet i en pressemelding at det lå noe kriminelt bak dødsfallet. De to siktede ble derfor løslatt.

- Hadde vært på legevakta

Trønder-Avisa skriver torsdag at saken nå skal undersøkes nærmere av fylkeslegen i Nord-Trøndelag. Bakgrunnen er at kvinnen hadde vært til behandling ved Steinkjer legevakt samme dag som dødsfallet skjedde.

- For oss er det en selvfølgelighet at vi starter tilsynssak etter at et så uventet dødsfall har skjedd, sier fylkeslege Marit Dypdal Kverkild til avisen, og legger til at det er for tidlig å si om noe kritikkverdig har skjedd i forhold til behandlingen av kvinnen.

Vil at tilsynsmyndigheten skal vurdere

Hun mottok et brev fra Steinkjer kommune med informasjon om hendelsen 18. mai. Enhetsleder Karin Grøttum ved Steinkjer legevakt opplyser til Trønder-Avisa at de selv varslet fylkeslegen om saken.

- Vi valgte å gjøre dette selv om vi ikke har formell meldeplikt i saken. Vi ønsker at tilsynsmyndigheten skal vurdere behandlingen pasienten fikk hos oss, sier hun til avisen.

På forsiden nå