Nå er skremme-klovnene på plass i Nord-Trøndelag

- Dette er usannsynlig toskete og straffbar oppførsel, fastslår politiet.

Saken oppdateres.

Politiet har fredag kveld fått melding om klovner som skremte barn både i Stjørdal og Leksvik. Tidligere har folk utkledd som klovner skremt barn både i Trondheim og på Fosen ved flere anledninger.

LES OGSÅ: Har avlyst Halloween-dag på skolen

Klokken 21.10 fredag kveld fikk politiet melding om at en hvitkledd mann med rød klovnenese jaget flere jenter i 14-årsalderen i Sandskogan i Stjørdal sentrum.

LES OGSÅ: - Forklar barna hva «killer clowns» er

Meldingen til politiets operasjonssentral kom bare fem minutter etter en nesten tilsvarende melding fra Leksvik.

- Meldingen var at klovner skremte barn i Leksvik. Vi er kjent med at det foregår aktivitet ved ungdomsklubben der, så vi regner med at det er skjedd i tilknytning til dette, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes ved politiets operasjonssentral i Nord-Trøndelag.

LES OGSÅ: Politijakt etter klovn på Fosen

LES OGSÅ: Derfor kommer klovnene nå

Politiet har folk på stedet som undersøker begge episodene. De ønsker å komme i kontakt med alle som kan ha opplysninger.

LES OGSÅ: Skremmende klovner har dukket opp i Norge

LES OGSÅ: Politiet rykket ut etter melding om klovner med økser og slegger

- Det kan være vanskelig for oss å få fatt i de som står bak dette, sier Tiltnes, som understreker at politiet heller skulle brukt ressurser på andre ting enn slike oppdrag.

LES OGSÅ: - Klovnen hoppet på bilen og kakket på ruta med kniv

LES OGSÅ: Skumle klovner med slagvåpen var unge gutter

- Det er usannsynlig toskete oppførsel og straffbart.  Folk blir skikkelig skremt. Det kan være snakk om både trusler og skremmende adferd, som rammes av flere lovparagrafer, sier operasjonsleder Jan Tore Tiltnes.

Killer Clowns
  • Fenomenet med folk som kler seg ut; skremmer, jager, truer eller angriper andre, omtales ofte som «Killer clowns» eller «scary clowns».
  • Skal angivelig ha sin bakgrunn i Stephen Kings skrekkroman «It», fra 1986. Filmen basert på boken kommer på kino til neste år.
  • De første episodene med folk som kledde seg ut som klovner og angrep, truet eller skremte folk, stammer fra USA. Siden har det spredt seg til hele verden.
  • I Midt-Norge har politiet de siste dagene fått flere meldinger om klovner som skremmer barn i Trondheim, i Bjugn og i Eidsvågen i Nesset kommune.
  • Det er også rapportert om klovner med kjøttøks, balltre, kniv eller andre våpen, som har jaget eller skremt folk blant annet i Bodø, i Sørumsand, på Ringsaker, på Hamar, i Oslo og i Fredrikstad.
På forsiden nå