- Hvordan skal man finne ut hvem som ikke gidder å jobbe?

Nav-bruker Kristin Stokkan-Flått mener det ikke er så enkelt som Bjarne Brøndbo skriver i kronikken som har skapt mye debatt.

Kristin Stokkan-Flått mener det ikke er så enkelt å finne ut hvem som faktisk er syk og hvem som ikke gidder å jobbe. 

Saken oppdateres.

Bjarne Brøndbo kom mandag med krass kritikk av Nav-systemet. Han peker på flere endringer han mener må gjøres. Et av Brøndbos forslag er å la velferdsordningene være forbeholdt dem som trenger det, og ikke de som velger det.

Her kan du lese kronikken til Bjarne Brøndbo.

Kronikken har skapt kraftig debatt, og en av dem som har engasjert seg i debatten på Facebook er nordtrønder Kristin Stokkan-Flått. Hun får nå arbeidsavklaringspenger fra Nav.

- Jeg skjønner hva han sier. Men hvordan skal man finne ut hvem som ikke gidder å jobbe og hvem som faktisk er syk? Det er ikke så enkelt. Dette er noe som har mange sider, sier Stokkan-Flått.

Brøndbo kritiserte også attføringsbedriftene. NHO mener Brøndbo bommer med kritikken.

LES OGSÅ: DDE-Bjarne: - Vi kan ikke ha det så godt at vi slipper å jobbe

- En fortvilet situasjon

Hun opplyser at hun får like mye penger utbetalt uansett om hun jobber eller ikke mens hun går på arbeidsavklaringspenger.

- Jeg har prøvd å jobbe, har gjort ganske mye forskjellig og ønsker å få det til. Men jeg får den samme utbetalingen uansett om jeg er på jobb eller ikke. Jeg kunne ønske at det var ett system der man fikk mer i støtte hvis man jobber mer. Jeg synes det er litt bittert hvis noen som ikke prøver å jobbe får det samme utbetalt som meg, sier hun.

Stokkan-Flått har opplevd å få brev med varsel om at hun kan miste økonomisk støtte innen en viss tid hvis hun ikke gjennomfører enkelte tiltak.

- Det er en fortvilet situasjon når det kommer et brev om at jeg kan miste støtten. Jeg vil ut i jobb. Men i min situasjon så havner jeg mellom to stoler, sier hun.

LES OGSÅ: Brøndbos Nav-kritikk skaper kraftig debatt

- Store aktivitetskrav

Kritikken fra Brøndmo har skapt mye debatt i sosiale medier. Mandag kveld var det over 300 kommentarer på Adresseavisens Facebook-side, og over 650 personer hadde delt Brøndbos innlegg.

Nav-ledere i Trondheim er uenige i kritikken fra Brøndbo. Unni Valla Skevik og Sølvi Margrethe Dahlen understreker derimot at Nav stiller store aktivitetskrav, særlig for unge brukere.

- Særlig for unge brukere stiller vi store aktivitetskrav. Man kan ikke bare passivt motta penger, sa Unni Valla Skevik, leder for Nav Midtbyen og Østbyen, til Adresseavisen mandag.

På forsiden nå