Sier seg skyldig i drap

29-åringen som er tiltalt for Lånke-drapet erklærte seg skyldig.

Den ene av de to tiltalte, en 29 år gammel mann fra Litauen, sier seg skyldig i drapet på Laimutis Aleksinas. Fra v. 29-åringens forsvarer, Tore Angen, aktor Jarle Wikdahl og 33-åringens forsvarer Christian Wiig   Foto: Levin Nestvold

Saken oppdateres.

33-åringen som er medtiltalt sier seg ikke skyldig i drapet på 23 år gamle Laimutis Aleksinas natt til 9. juli i fjor.

LES OGSÅ: Politiet mener 29-åringen tok livet av en av sine beste venner

29-åringen mumlet frem et lavt ja på spørsmålet om han er skyldig etter tiltalen da rettssaken startet i Inntrøndelag tingrett i Steinkjer tirsdag morgen. Mannen skal forklare seg om drapet allerede senere tirsdag.

Slagsmål

De to står tiltalt for å ha drept 23-åringen under en fest ved en bålplass i Lånke. 29-åringen

Her kan du lese om hvordan slåsskampen kom ut av kontroll. Mens 29-åringen og 23-åringen sloss gikk 33-åringen og hentet en øks.

Øksen skal ha blitt brukt til å hogge 23-åringen i nakken og bakhodet.

Fire pågrepet

I alt fire personer var tilstede på drapsstedet sammen med drapsofferet forut for eller i forbindelse med drapet. Umiddelbart etter hendelsen ble de fire litauerne pågrepet og siktet. To av dem ble relativt raskt sjekket ut av saken, mens blant annet de tekniske funnene gjorde at politiet kunne peke ut de to mennene (29) og (33), som sentrale.

LES OGSÅ: Skal granske nødsamtale etter Lånke-dødsfall

Både Folkehelseinstituttet og Kripos har vært involvert i etterforskningsarbeidet for å tolke blodsporene på stedet. Førstnevnte har stått for DNA-analyse av blodspor, mens Kripos har tolket funnene.

Lånke-drapet
  • To litauere på 29 og 33 år sto i Inntrøndelag tingrett tiltalt for drap og medvirking til drap. De skal ha tatt livet av Laimutis Aleksinas (23) natt til 9. juli i fjor.
  • Aleksinas var denne kvelden sammen flere andre litauere på en bålplass ved en gård i Lånke, i Stjørdal, hvor to av dem bodde.
  • Påtalemyndigheten mener det oppsto et slagsmål mellom klokken 01.00 og 02.30 denne natten.
  • 23-åringen skal ha blitt drept da 29-åringen hogg ham i bakhodet og nakken med en øks, ifølge tiltalen.
  • 33-åringen er tiltalt for å ha hentet øksen og ikke gjort noe for å stoppe drapet.
På forsiden nå