18 biler avskiltet i Verdal

18 biler ble avskiltet og mange andre fikk gebyrer under en storkontroll i Verdal fredag.

Kontrolleder Steinar Vist i Statens vegvesen sørger for at en bil blir avskiltet etter kontroll i Verdal fredag. I alt 81 biler ble stoppet fordi de er begjært avregistrert, og 18 av dem ble fysisk avskiltet på stedet.   Foto: LEIF ARNE HOLME

Saken oppdateres.

Statens vegvesen hadde fredag mellom klokken 07 og 17 en såkalt begjæringskontroll på E6 ved Vekta i Verdal.

- I løpet av de 12 timene passerte det 5250 biler, hvorav 81 ble stoppet fordi de er begjært avregistrert, opplyser kontrolleder Steinar Vist, inspektør i Statens vegvesen.

Under kontrollen blir det brukt et kamera som leser bilskiltene, sjekker dem mot en database og gir svar på om det er betalt årsavgift på kjøretøyet og om kjøretøyet er forsikret og EU-godkjent.

Torsdag, dagen før, ble 26 kjøretøy avskiltet i en tilsvarende kontroll ved Malvik.

LES OGSÅ: Mange mistet skiltene i E6-kontroll

To prøvde å komme unna

Vist forteller at de fleste av de 81 ordnet opp på stedet.

- Mange har tilgang på mobilbank, og var i stand til å betale årsavgiften der og da. Men vi måtte også fysisk avskilte 18 kjøretøy, pluss én tilhenger som hadde alvorlige tekniske mangler, sier Vist.

Én bilfører ble anmeldt for å prøve å unngå kontrollen ved å kjøre en omvei, mens én forsøkte å stikke av ved å tråkke på gassen. Vedkommende ble stoppet av politiet og blir også anmeldt.

I tillegg ble seks førere gebyr for å ha kjørt uten bilbelte, mens seks fikk gebyr for å ha kjørt med piggdekk. Ti fikk gebyr for mangel på førerkort eller vognkort. Det ble også skrevet ut 25 tekniske mangellapper.

LES OGSÅ: Disse rosa rundballene kan føre til svært alvorlige ulykker

LES OGSÅ: Kjørte med død elg på tilhengeren

Dårlig start på ferien

- Resultatet er omtrent som normalt ved slike kontroller, men tallene er selvsagt høyere enn ønskelig, sier Vist. Han oppfordrer folk til å sjekke om bilen er EU-godkjent, forsikret, om årsavgiften er betalt og om man har førerrett for campingvogn eller stor tilhenger.

- Ferietrafikken står for døra, så sjekk at alt er i orden. Det er en dårlig start på ferien å bli avskiltet, mener Vist.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå