177 passasjerer værfaste i London-fly i flere timer

Dårlig vær, og etter hvert et nødvendig bytte av besetning, førte til at Norwegian-flyet fra Gatwick til Værnes ble kraftig forsinket torsdag kveld. På Værnes satt passasjerer som skulle til London og ventet ut i de små nattetimer.

Timevis på vent: 177 passasjerer ventet i rundt fire timer i flyet før flyturen til Værnes kunne starte. Rundt klokken 22.30 fikk passasjerene luftet seg og da ankom også ny besetning. 

Saken oppdateres.

Ifølge Norwegian var det 177 passasjerer på flyet som skulle til Værnes. De boardet direkteflyet til Trondheim lufthavn like etter klokken 18.30, norsk tid, for avgang klokken 19.10. Slik ble det ikke.

Ifølge passasjer om bord, ankom ny besetning flyet like etter klokken 22.30. Da hadde noen passasjerer fått anledning til å lufte seg.

Les også: - Norwegian gambler med passasjerene sine

Dårlig vær

- Forsinkelsen skyldes dårlig vær og slottrestriksjoner, altså begrensninger for når flyene kan ta av og lande på Gatwick, på grunn av været i området. Det gjelder nok alle fly i London-området denne kvelden, sier Astrid Mannion-Gibson, pressekontakt i Norwegian til Adresseavisen.

Da avgangen ble utsatt igjen og igjen, endte det til slutt med at besetningen måtte byttes.

Les også: Widerøe kansellerer over hele landet

Lovpålagt hviletid

- De må forholde seg til lovpålagte hviletider og må skiftes ut før dette flyet kan ta av, ettersom flyet ble forsinket, sier Mannion-Gibson.

- Hva skjer med passasjerene?

- Jeg regner med de er blitt tatt vare på. Men jeg kjenner ikke detaljene på det, sier pressekontakten.

Les også kommentaren: Ris til egen bak for Norwegian
Les også: For få piloter

Venter på Værnes

I den andre enden, på Værnes, ventet passasjerer som skulle til London med samme fly. Ifølge en Adressa.no-tipser, fikk passasjerene matbong etter at flyet de skulle reist med klokken 22.15 ble flere timer forsinket.

Bemanningen på flyplassen er imidlertid på et minimum og infomasjonen om forsinkelsen begrenset, ifølge tipser, til oppdateringer på flyplassens skjermer. Ved midtnatt var forventet avgangstid på Norwegians rute fra Trondheim til London denne natten, klokken 02.30.

Flyet landet til slutt på Værnes klokka 01.48 i natt.

På forsiden nå