Nedturen fortsetter i Nord-Trøndelag:

Espen Teigen (Frp) puster Arild Grande (Ap) i nakken

Ap-nedturen fortsetter, også i Nord-Trøndelag. Og det er Sylvi Listhaugs høyre hånd som kan ta fra dem det historisk sikre andremandatet.

Espen Teigen (Frp) puster Arild Grande (Ap) i nakken  Foto: Richard Sagen

Saken oppdateres.

Heller ikke Ap-bastionen Nord-Trøndelag går fri for Arbeiderpartiets meningsmålte nasjonale krise.

I en fylkesmåling Respons Analyse har gjort for Adresseavisen og NRK faller Arbeiderpartiet med 4,6 prosentpoeng til 33,6 prosent fra juni til nå.

LES OGSÅ: Ap i fritt fall i trønderbastionen

Til sammenligning sanket Arbeiderpartiet 41,9 prosent ved stortingsvalget i 2013.

LES KOMMENTAREN: Tung motbakke for Ap når selv Trøndelag svikter

Også for Arbeiderpartiets mulige regjeringspartner viste det seg å være en grense. Etter en fantastisk meningsmålt sommer, korrigeres tallene for Senterpartiet ned 5,1 prosentpoeng.

Partiet ligger likevel an til å gjøre et brakvalg med en målt oppslutning uken før valget på 20,6 prosent.

Uforstående

De dårlige tallene sender Aps andrekandidat, Arild Grande, inn i en litt uvant «bunnstrid» om fjerdemandatet i Nord-Trøndelag.

- Jeg opplever god stemning og bare bra tilbakemeldinger når jeg er ute blant folk, sier en litt uforstående Grande.

Grand er fortsatt inne på på Nord-Trøndelags fjerde – og siste – mandat.

Men rett bak jakter Sylvi Listhaugs høyre hånd Espen Teigen på det samme mandatet. Robert Eriksson tapte Frps mandat i 2013 til Høyres Elin Agdestein.

- Det blir en thriller. Vi har ingen andre planer enn å holde fast på vår strategi og mobilisere det vi klarer de siste dagene. Jeg kan ikke forholde meg til enkeltmålinger, sier en tydelig ubekvem Grande.

Tre i bunnstrid

En måling Trønder-Avisa presenterte fra Sentio tirsdag bekrefter Ap-trenden. De målte likevel Grande inne på tredje-mandatet, Frp-Teigen på fjerdemandatet, mens Høyres Elin Agdestein ble forvist til utfordrerposisjon.

I Respons Analyses måling løftes Høyre til hele 16,6 prosent, frem 4,6 prosentpoeng.

- Kanskje målesHøyre litt for høyt. De måles over valgresultatet i 2013, jeg føler meg ikke sikker på at Høyre faktisk ligger så høyt, sier faglig leder Thore Gard Olaussen i Respons Analyse.

Olaussen mener likevel det er grunnlag for å si at tre partier – Ap, Frp og Høyre – nå har ett av de to nederste mandatene innen rekkevidde valgdagen.

Blå mot blå

Selv om regjeringspartner Frp skulle ende opp som en av de hardeste konkurrentene i Nord-Trøndelag, er Høyres Elin Agdestein strålende fornøyd med tallene fra Respons Analyse.

- Jeg ble litt nedstemt av tallene i TA, disse var jo mye bedre. I sum viser tallene at det blir spennende, og at folk vurderer oss som et moderat, godt og trygt alternativ på borgerlig side. Erna er en bra dame som har styrt landet godt gjennom oljeprisfall og internasjonale utfordringer, sier Agdestein.

Frp-konkurrenten Espen Teigen tar torsdag med seg sjefen på asylmottak i Steinkjer.

- Jeg konsentrerer meg mest om arbeidsliv og næringspolitikk som vår region trenger, sier Agdestein.

Les også alle sakene om stortingsvalg 2017

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter

På forsiden nå