Løpske hjul fra lastebilhenger traff biler på E6

Det oppsto lange køer etter at en personbil og en lastebil ble truffet av hjul fra en lastebilhenger i Åsen.

Politiet opplyser til Adresseavisen at to hjul løsnet fra samme aksling på lastebilen.  Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Det er ikke meldt om personsskader i trafikkuhellet i Levanger, skriver politiet i en twittermelding. Veien er nå åpen begge retninger, melder Statens vegvesen klokken 19.25 onsdag.Like før klokken sju opplyste politiet at de fortsatt jobbet på stedet og drev manuell dirigering på stedet. Det er nå altså over.

- Det ser ut til at det er snakk om en lastebil som var på vei nordover på E6 som mistet to hjul fra en tilhenger. Det ene hjulet traff en møtende personbil. Det andre traff en møtende lastebil, sier operasjonsleder Lars Letnes ved politiets operasjonsentral i Nord-Trøndelag.

- Får dette følger for sjåføren?

- Det er noe som vil bli vurdert i alle fall. Hjul som løsner er jo livsfarlige, sier Letnes

Veien har periodevis vært stengt etter uhellet. Det oppsto raskt lange køer på E6 i begge retninger.  Foto: Leif Arne Holme

 

Personbilen fikk så store skader i sammenstøtet med hjulet at den måtte hentes av bergingsbil, opplyser han. Lastebilen, som mistet hjulene, ble også stående i nordgående felt etter uhellet.

Veien forbi ulykkesstedet har periodevis vært stengt. Det oppsto derfor lange køer i begge retnigner. Det bekrefter også Letnes.

- Trafikken dirigeres manuelt på stedet. Veien var delvis stengt da nødetatene kom til stedet. Vi får opplyst at de har åpnet ett felt nå, sa operasjonsleder Letnes like før klokken sju.

POlitiet tar vare på et av hjulene som løsnet fra en lastebilhenger på E6 i Åsen i Levanger.  Foto: Leif Arne Holme

 
På forsiden nå