Lyngbrann slukket

En person er avhørt på Hoddøya etter at det oppstod en lyngbrann.

Brannvesnet på tur til Hoddøya med redningsskøyta onsdag ettermiddag.   Foto: Kjetil Langeng

Saken oppdateres.

Klokken 18.30 melder Trøndelag politidistrikt at brannen er slukket, men at det pågår vanning på stedet i forebyggende hensikt.

Området som er svidd av er på omlag 1000 kvm.

- Ikke fare for bebyggelse

Klokken 17.51 opplyste Trøndelag politidistrikt på Twitter at brannårsaken høyst sannsynlig er et tent bål på stedet. En person er avhørt på stedet, skrev politiet.

Ifølge Namdalsavisa brant det godt, men var ikke fare for bebyggelsen på øya.  Det er svært tørt i terrenget, men vinden er foreløpig gunstig, skrev avisen.

- Blåser godt

Trøndelag politidistrikt fikk melding lyngbrannen i Namsos klokken 16.15 onsdag ettermiddag.

- Det kommer ikke fram av meldingen hvor alvorlig brannen er. Melder stod på andre siden av en sjø da han oppdaget brannen, opplyste operasjonsleder Bjørn Handegard til Adresseavisen.

- Jeg var på land en liten stund. Det blåser godt i området, men akkurat nå er vindretningen gunstig og det blåser fra land, fortalte øyenvitne Bård Hansen til Namdalsavisa. Det var han som varslet brannvesenet, og ifølge Hansen hadde brannen spredt seg 70- 80 meter i terrenget.

- Redningsskøyta på vei

Brannvesenet sendte flere ressurser, og politiet sendte én enhet.

- Våre enheter har ikke kommet fram ennå, så jeg kan ikke si noe om omfanget. Jeg kan heller ikke si om det er folk på øya, opplyste 110-operatør Vegard Håskjold klokken 16.55 og la til:

- Redningsskøyta er også på vei til stedet.

Klokken 17.26 opplyste politiet på Twitter at brannvesenet arbeidet med slukking. Sivilforsvaret og redningsskøyta Hvaler bistod.

Tips oss! Har du opplysninger, bilde eller video?

Telefon: 464 07 200 webred@adresseavisen.no

§
Vis debatt
Utforsk tema:
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå