30 arbeidsplasser til Steinkjer

Deler av Landbruksdirektoratet flyttes til Trøndelag.

Andre Skjelstad og ordfører Bjørn Arild Gram feirer med kake.  Foto: LEIF ARNE HOLME

Saken oppdateres.

Dermed får Steinkjer rundt 30 nye arbeidsplasser. Det er administrasjonen og skogsiden i direktoratet som blir med på flyttelasset nordover til Trøndelag.

Merkedag for Trøndelag

- Dette er en merkedag for Trøndelag og for regionsenteret Steinkjer, sier Andre N. Skjelstad (V).

- Vi har jobbet lenge med dette og det har vært en lang og krevende prosess. Det betyr mye for muligheten til å rekruttere mennesker eller folk med høyere kompetanse, og det vil gi et bredere arbeidsmarked for den type stillinger i Trøndelag.

LES KRONIKK: Å flytte direktoratet vil svekke landbruket

Bra for Trøndelag

Høyres Elin Agdestein er også veldig fornøyd.

- Dette er en veldig positiv nyhet for Trøndelag, og dette er noe vi har ventet på lenge på tvers av partiene som samarbeider. Det var et veldig godt valg. Vi har de beste forutsetninger for å huse deler av direktoratet, sier Agdestein.

Andre N. Skjelstad (V) og Elin Agdestein (H) mener at Steinkjer har gode forutsetninger for å huse deler av Landbruksdirektoratet.   Foto: leif arne holme

 

LES MER: Forbrukere vil dyrke sin egen mat

Våren 2017 fikk TFoU (Trøndelag Forskning og Utvikling) et oppdrag fra Steinkjer kommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune om å utrede muligheten for flytting av Landbruksdirektoratet til Steinkjer. Rapporten konkluderte med at Steinkjer har nødvendig forutsetninger for lokalisering av Landbruksdirektoratet ved en eventuell flytting.

- Innherred er et attraktivt arbeidsmarked, kompetansetilgangen er god og nærhet til praksisfeltet gir gode forutsetninger for tjenesteproduksjonen. Steinkjer konkurrerte med Hamar og Jæren om å få direktoratet.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå