Savnet kvinne funnet «i god form»

Politiet bekrefter at det er den savnede kvinnen i 50-årene som ble funnet i Gruvfjellet i Namsskogan. - Kvinnen er funnet kald og sliten, men i god form, skriver politiet på Twitter.

Fredag morgen deltar 19 personer fra Sivilforsvaret i leteaksjonen. 

Saken oppdateres.

Operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt sier at politiet fikk melding fra Røde Kors klokken 13.19 fredag om at kvinnen var funnet i god behold.

Ifølge politiet har kvinnen tatt seg inn i en hytte, og hun skal ha vært i god behold da Røde Kors fant henne.

Ifølge tilbakemeldingene fra leteaksjonen skal hun ikke ha behøvd helsehjelp etter å ha blitt funnet. Hun ble fløyet ut fra området med Sea King-helikopter.

Kvinnen i 50-årene hadde vært savnet siden torsdag ettermiddag. Hun var da på tur i Gruvfjellet i Namsskogan.

Helikoptersøk

Politiet, Røde Kors og frivillige letemannskaper samlet seg i Skorovatn torsdag kveld for å starte søket som har pågått hele natta.

- Sea King er på vei oppover til stedet, sa operasjonsleder Bernt Tiller ved Trøndelag politidistrikt klokken 10.02 fredag.

Georg Myhre i Sivilforsvaret opplyste klokken 08.41 at de var ute og lette med 19 personer.

- Røde Kors og politihunder er ute, og vi har også tilkalt Sivilforsvaret og Norske Redningshunder. Røde Kors har blant annet bidratt med lyttevakter og ATV-er, og det er også frivillige med lokalkunnskaper med i søket, sa Øie.

Meldte mannen

Operasjonsleder Frank Brevik fortalte torsdag at kvinnen sendte en melding til sin ektemann klokken 17.30.

- Da hun meldte til mannen visste hun ikke lenger hvor hun var. Han dro ut for å lete etter henne, men det er dårlig sikt i området.

Han varslet deretter politiet.

- Det er nå flere timer siden man har hatt kontakt med kvinnen. Dette kan skyldes at telefonen hennes er uten strøm, eller hun kan være i et område uten dekning, fortalte Brevik.

Kvinnen skal være fjellvant og er godt kledd, men det var torsdag skodde og nedbør i området, med en temperatur på vei ned mot 0 grader.

Ufyselig forhold

- Gruvfjellet er nærmeste fjell til sentrum av Skorovatn, som ligger på 400-500 meter. Fjellet har lite vegetasjon, er nærmest et snaufjell, men her finnes flere turstier, fortalte Bjørg Ekker, som er leder i Grong Røde Kors.

Forholdene fjellet ble beskrevet som tøffe.'

 
På forsiden nå