Omstridt bruprosjekt utsettes

Fylkesrådet i Nord-Trøndelag har vedtatt å utsette avgjørelsen om kineserne skal få bygge Beitstadsundbrua.

Fylkesrådene Tomas Iver Hallem (Sp) og Anne Marit Mevassvik (Ap) i Nord-Trøndelag er enige om å sende Kina-saken videre til den nye Trøndelag fylkeskommune. Begge mener dette er prinsipiell sak.Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Fylkesrådet sender den omstridte saken videre til nye Trøndelag fylkeskommune.

- Vi kan ikke utelukke at det til slutt blir kineserne som får bygge brua. Det er åpent om hva som kan skje videre, sier fylkesråd Tomas Iver Hallem.

- Vi tok et prinsipielt standpunkt om at vi ikke ønsket at kineserne skulle bygge brua. Det har vært en vanskelig sak, sier Hallem.

Kan få konsekvenser

Fylkesrådet mener de økonomiske, juridiske og politiske konsekvensene av bruanbudsaken må tas av Trøndelag fylkeskommune.

- Vedtak i denne saken kan danne presedens for fremtidige saker. Derfor finner vi det riktig å overføre den politiske behandlingen til Trøndelag, sier Anne Marit Mevassvik.

Fylkesrådslederen visere videre til at det har kommet tilbakemelding fra ulike hold den siste uka, også fra politikere i fylkestinget i Trøndelag, som gjør det naturlig å overføre den politiske behandlingen til Trøndelag.

- Jeg vil minne om at sakens bakgrunn er en henvendelse fra Statens Vegvesen der fylkeskommunen som vegeiere ble bedt om å vurdere de prinsipielle sidene av anbud til den nye Beitstadbrua, sier Mevassvik.

LES KOMMENTAREN: Gåten i Beitstadsundet

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå