Skjøt mot tilfeldige mål fra bil i fart

En 19 år gammel mann er dømt til samfunnsstraff for ødeleggelser etter å ha skutt med luftpistol.

21 støyskjermer ble i juni i fjor ødelagt ved E6 nord for Steinkjer sentrum. 19-åringen er dømt for å ha ødelagt fire av disse.  Foto: NORD-TRØNDELAG POLITIDISTRIKT

Saken oppdateres.

I juni 2016 satt han på en bil som kjørte forbi støyskjermingen langs E6 nord for Eggetunnelen i Steinkjer. Han avfyrte da flere skudd med luftpistol mot glassveggene slik at flere av disse ble ødelagt. Totalt var 21 glass i støyskjermingen ødelagt, men det er kun bevist at 19-åringen skjøt i stykker fire av disse den kvelden det er snakk om. Opplysninger i saken gir grunn til å tro at andre også har drevet skadeverk mot denne støyskjermen.

Skjøt mot vinduer i bygninger

14 dager senere skjøt han flere skudd mot vinduer i Ølvegata i Steinkjer. Tre vinduer ble ødelagt. I samme tidsrom ødela han også tre vinduer i Bygdasentralen i Steinkjer på samme måte.

Les også: - Det er utrolig trist at noen kan gjøre slikt

- Farefull måte

«Retten legger til grunn at skadeverket ikke er å anse som grovt ene og alene på grunn av den økonomiske størrelsen av skaden, men på grunn av verdien sett i sammenheng med at skade ble utøvet på en farefull måte ved bruk av pistol fra en bil i fart forbi støyskjermen, og at det gjelder en skade på en offentlig innretning som er et ledd i infrastruktur og som kan stå på lite befolkede plasser uten tilsyn og det av praktiske hensyn ikke er mulig å beskytte på noen måte mot skadeverk uten at det mister sin funksjon. Allmennpreventive hensyn tilsier at man bør se alvorlig på ødeleggelse av innretninger knyttet til infrastruktur», står det i dommen fra Inntrøndelag tingrett.

Les også: Det er skutt hull i vinduene hos Frikirken i Steinkjer

19-åringen har erkjent forholdene.

Les også: - Ikke noe motiv for skytingen utover at det har vært tåpelige påfunn

Samfunnsstraff og erstatning

I straffeskjerpende retning er det lagt til grunn at alle skadeverkene skjedde med luftpistol fra bil i fart.

- Dette er farlig og kunne ført til flere skader enn det som ble gjort, heter det  dommen.

Les også: Våpenekspert: - Luftvåpen kan drepe mennesker

Mannen er dømt til 45 timers samfunnsstraff. Han må også betale erstatning på til sammen 88 000 kroner og saksomkostninger på 3000 kroner.

Ansatte ved Bygdasentralen i Beitstad møtte kulehull i vinduer da de kom på jobb i juli i fjor. 
        
            (Foto: BYGDASENTRALEN I BEITSTAD)

Ansatte ved Bygdasentralen i Beitstad møtte kulehull i vinduer da de kom på jobb i juli i fjor.  Foto: BYGDASENTRALEN I BEITSTAD

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå