Elev pågrepet etter trusler om skoleskyting

En elev ved Steinkjer videregående skole skal ha truet med skoleskyting, og er nå pågrepet av politiet. Truslene skal ha vært fremsatt både muntlig og på sosiale medier.

Både elever og lærere ved Steinkjer videregående skole ble avhørt av politiet torsdag. 

Saken oppdateres.

Den mannlige eleven som er over 18 år, havnet i en voldsepisode på skolen onsdag. Etterpå skal han ha kommet med trusler om skoleskyting, skriver Trønder-Avisa.

Natt til torsdag ble han derfor pågrepet av politiet.

Skal avhøres

- Han ble pågrepet hjemme uten dramatikk, sier etterforskningsleder Leif Gundersen ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen, og legger til:

- Da han ble pågrepet sa han at alt var bare tull og at han ikke ville skade noen. Men det er ikke slik at du kan strø om deg med trusler selv om du ikke mener det. Det er like lite lurt som å si at man har en bombe i kofferten på Værnes.

Eleven er siktet for trusler, og skal i løpet av torsdag avhøres av politiet.

- Vi ønsker å vite hva han har sagt, hvorfor og hva han mener med dette, sier Gundersen.

Politiet har avhørt både lærere og elever, og mener at han utrykt at han kunne tenke seg å foreta en skoleskyting.

- Vi har ennå ikke fått tak i elevene som har førstehåndsinformasjon om truslene, og som har det rette innholdet, sier Gundersen.

- Hvordan er de de angivelige truslene fremsatt?

- Vi har forstått at det har skjedd både verbalt og via sosiale medier, men hvor konkret dette er - det er ikke avklart ennå, sier Gundersen.

Har informert elevene

Etterforskningslederen opplyser at eleven hadde tilgang på våpen hjemme, men presiserer at andre er registrert som eieren av våpenet, og at dette var forsvarlig oppbevart.

Elevene ved skolen og foresatte ble torsdag morgen informert om saken via skoleledelsen.

– Vi har informert alle lærerne om at vi deretter må håndtere hver enkelt elev som skulle ha behov for det, sier rektor ved skolen, Bente Renate Gudesen Svenning til Trønder-Avisa.

Etterforskningsleder Leif Gundersen opplyser at den pågrepne eleven er siktet for trusler. 

Etterforskningsleder Leif Gundersen opplyser at den pågrepne eleven er siktet for trusler. 

På forsiden nå