Stille og rolig på Værnes

- Her går det rolig og greit for seg, med kun et par mindre forsinkelser. Men disse skyldes ikke det ruskete været, sier Thomas Wintervold, fungerende lufthavndirektør på Værnes

- Vi har hatt et jevnt trykk hele uken. Folk har startet juleferien sin veldig ulikt i år, i og med at selve julaften er på en søndag, sier Thomas Wintervold, fung. lufthavndirektør ved Trondheim lufthavn Værnes. 

Saken oppdateres.

Ikke spesielt mange reisende, og kun et par mindre forsinkelser på fly som skal til Gran Canaria. Sik er ståa ved Trondheim lufthavn Værnes ved 09-tiden lille julaften.

Les også: Passerer to millioner Oslo-reisende over Værnes

Normal trafikk

- Det er ikke været som er årsak til de forsinkelsene vi har i dag, men restriksjoner på lufttrafikken lenger sør i Europa, forteller Wintervold og tilføyer at trafikken går som normalt på Værnes lørdag.

- Det er ikke noe som tilsier at det skal bli verre utover dagen i dag heller, selv om det er ruskete værforhold i hele fylket. Det er litt vind på Værnes nå, men vi har gode friksjonsforhold, det vil si det er bart på flystripene, og da går det meste greit, sier Wintervold.

LES OGSÅ: Legger ned utenlandsrute fra Værnes

Jevnt trykk

Han tror de fleste har kommet seg dit de skal allerede.

- Vi har hatt et jevnt trykk hele uken. Folk har startet juleferien sin veldig ulikt i år, i og med at selve julaften er på en søndag. Fredag var det noe mer problematisk med et par kanselleringer til Bergen, men det løste seg det også, sier lufthavndirektøren.

LES OGSÅ: Nye direkteruter fra Værnes neste år

Nedbør som sludd eller snø

- Vi er klar over dårlig værmelding, og kommer nedbøren som snø utover ettermiddagen kan ting ta litt lenger tid. Men vi har god beredskap for å takle dette, så jeg tror det kommer til å gå bra, sier Wintervold.

På forsiden nå