Hvem skar potene av Mittens?

Familie fortviler etter bestialsk mishandling av katt i Stjørdal.

Familiens kjæledegge: Søndag kveld ble katten Mittens funnet med store skader i Stjørdal.   Foto: PRIVAT

Saken oppdateres.

Søndag kveld fant Marita Martinsen og familien katten Mittens hardt skadd under verandatrappen. Dyret hadde krøpet under det siste trinnet, og en planke måtte brytes av for å få den ut. Da så familien at kattens poter manglet. De lot til å være skåret av.

«Hvem gjør sånt mot et levende dyr? Hvordan skal jeg forklare for 9-åringen min hvorfor noen har gjort noe slikt», spør matmor Marita Martinsen i et innlegg på Facebook.

Måtte avlives

Martinsens familie bor i Hegra i Stjørdal. Hun er sjokkert over at noe slikt kan skje på et lite sted - eller at noen kan gjøre noe slikt mot et dyr. Mittens var ett år.

- Det var skremmende og vi ble veldig satt ut, sier hun til adressa.no.

Martinsen forteller at familien snakket om at katten kunne ha kommet ut for en landbruksmaskin, eller pådratt seg skadene på andre måter.

- Men skadene stemmer ikke helt overens med det, sier hun.

Politianmeldt

To dager etter hendelsen, er Martinsen fortsatt rystet over det som skjedde med katten. Skadene var så store at familien ikke så annen råd enn å avlive Mittens.

«Vi må begrave den nydelige, gode, rare, søte pusen vår i dag. Fordi noen bestemte seg for å pine et forsvarsløst dyr», skriver hun i Facebook-innlegget.

Til adressa.no forteller Martinsen at familien umiddelbart tok kontakt med politiet på søndag. Kattemishandlingen er anmeldt.

- Politiet kom samme kveld. De mente skadene var påført, sier Martinsen.

Følelsesladet innlegg

Etter at Martinsen fortalte om kattemishandlingen på Facebook, så har innlegget hennes blitt delt nesten 3000 ganger. Der la også matmor ut bilder at familiens kjæledegge. Både Martinsen og Mittens får mye sympati på nettstedet.

«Får frysninger av å les det», skriver en bruker på innlegget.

«Noe så grusomt», skriver en annen.

Martinsen tror det blir vanskelig for politiet å finne en eventuell gjerningsperson. Det er ikke vitner, eller andre spor til hendelsen.

På forsiden nå