Her er Sas' første cafe-lounge

Sas åpner sin første lounge-light på Værnes

Området har rundt 90 sitteplasser, med bordplass som har uttak for strøm og nettverkskabel.  Foto: frank cadamarteri

Saken oppdateres.

Nå skal flyselskapet rulle ut løsningen med samme type innenriks-lounger på både norske og svenske lufthavner.

- Et veldig godt tiltak. Dette er noe jeg har savnet, sier Solvar Klokk. Han sitter med pc-en oppslått og jobber mens han venter på flyforbindelsen videre til Ålesund. Ukependleren som reiser mye både i inn og utland forteller at han ofte benytter lounger der det finnes.

LES OGSÅ: Sas bygger lounge på Værnes

Kaffe og frukt

Lengst vest i hovedterminalen finner du loungen. Tror du at det serveres champagne og dyr rødvin her tar du feil. Det mener Sas det ikke er behov for på Værnes. Isteden er bugnende kurver med fersk frukt og kaker, kaffemaskin, juice og vann det første du ser når du har passert porten og kommet innenfor de sotede rutene.

Området har rundt 90 sitteplasser, med bordplass som har uttak for strøm og nettverkskabel. For anledningen står også fat etter fat med muffins med Sas-logo klare.

Følg Adresseavisen på Instagram

Kopierer Værnes

- Vi har jobbet intenst de siste årene med å forbedre produktet vårt for de som reiser ofte. Det de etterspør er ting som gjør reisen enklere, sier Ove Myrold. Han er sjef for samfunns- og myndighetskontakt ved Sas, og den som sto for den offisielle åpningen av den nye loungen.

Myrold snakker om suksessen de har hatt med en stor innenrikslounge på Gardermoen, hvor den har vært i drift i halvannet år. Der er tilbudet bedre besøkt enn den langt større utenlandsloungen. Det jobbes allerede med å utvide innenrikstilbudet på Gardermoen.

- Men dette vi åpner i dag er den første cafe-loungen. Vi skal rulle ut konseptet i hele Skandinavia. Den neste som åpner kommer i Tromsø og åpner 26. mai, sier Myrold.

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

- Spennende tiltak

Han sier Sas håper å kunne åpne lignende lounger ved en rekke norske lufthavner. Trolig blir Stavanger neste i rekken, mens Bergen først får lounge når terminalutvidelsen er ferdig i 2017.

Avinors lufthavndirektør Lasse Bardal er også positiv til det nye tilbudet.

- Dette er et spennende nytt tilbud. Vi ønsker å være med å legge til rett for selskapenes servicetilbud, men det er viktig for oss at alle skal ha samme muligheter, sier Bardal.

Ifølge Sas finansieres utbyggingen av det nye lounge-tilbudet gjennom Euroonus-programmet, ved at ulike kommersielle aktører også får presentere sine produkter for et kjøpesterket publikum.

Bugnende kurver med fersk frukt og kaker, kaffemaskin, juice og vann det første du ser når du har passert porten og kommet innenfor de sotede rutene. 
        
            (Foto: frank cadamarteri)

Bugnende kurver med fersk frukt og kaker, kaffemaskin, juice og vann det første du ser når du har passert porten og kommet innenfor de sotede rutene.  Foto: frank cadamarteri

- Et veldig godt tiltak. Dette er noe jeg har savnet, sier Solvar Klokk. 

- Et veldig godt tiltak. Dette er noe jeg har savnet, sier Solvar Klokk. 

På forsiden nå