Tre biler var involvert i den kraftige kollisjonen på E14 ved Meraker Brug lørdag kveld. To menn og en kvinne ble skadd i ulykken. De satt i de to bilene som frontkolliderte. Ingen ble skadd i den tredje bilen som fikk vrakrester i fronten.

Høy hastighet

Sjåføren av den ene bilen, en mann i 20-årene, kjørte i retning Stjørdal da ulykken inntraff.

- Skrensesporene på stedet tyder på at bilen kom over i motgående kjørefelt og at bilen hadde høy hastighet, sier etterforskningsleder Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor.

Mannen i bilen som kom over i feil kjørefelt ble hardt skadd i ulykken. St. Olavs Hospital opplyste i en pressemelding søndag kveld at tilstanden fortsatt var kritisk. Han er meget alvorlig skadd og ligger på intensiavdelingen.

Kartlegger spor

En kvinne og en mann i 50-årene befant seg i den andre bilen som var på vei mot Sverige. De ble begge lettere skadd.

Politiet opplyste at ulykken har skjedd i en kurve, og det er målt tydelige skrensespor som viser at bilen som kom østfra har kollidert med bilen som var i motsatt kjørefelt. På ulykkesstedet er fartsgrensen 50 kilometer i timen.

- Ulykkeskommisjonen fra Statens vegvesen var på stedet søndag, og jobber med å kartlegge tekniske spor. Når resultatene er klare får vi svar på blant annet beregnet hastighet, sier Sparby.