- Savnede i Grønningen er funnet omkommet. Han ble funnet av dykkere i leteområdet, skriver politiet i Nord-Trøndelag på Twitter.

Mannen ble funnet klokken 14.30 mandag ettermiddag. Pårørende er varslet.

- Falt i vannet

Det var lørdag kveld politiet i Nord-Trøndelag meldte om en mulig drukningsulykke i vannet Grønningen i Snåsa. Ifølge operasjonsleder Kjetil Mollan hadde to personer i en båt falt i vannet. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 18.22.

- Den ene kom seg opp i båten igjen, sa Kjetil Mollan ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no lørdag.

Personen som ble reddet opp av vannet ble ivaretatt av redningspersonell.

Store styrker

Da meldingen om ulykken kom lørdag kveld, rykket flere politipatruljer ut. Det gjorde også brannmannskaper, ambulanse og et helikopter fra Norsk luftambulanse.

Det ble gjort søk med Sea King-helikopter og dykkere fra Trøndelag brann- og redningstjeneste. Politihund og 35 personer fra Sivilforsvaret gjorde søk langs land.

Operatør Bård Krogstad opplyste natt til søndag at politiet og 30 personer fra Røde Kors gjorde strandsøk.

Frivillige

Ved 19.40-tiden lørdag kveld sa innsatsleder Torgeir Bakkland at det offisielle søket var avsluttet for kvelden. Da hadde alle som hadde deltatt i søket vært samlet til en briefing i området. All aktivitet i området ble likevel ikke avsluttet. Røde Kors fortsatte søket frem til klokken 21 søndag. Flere frivillige fortsatte også søket på eget initativ utover kvelden, opplyste politiet.

-  Det er en enorm innsatsvilje, sa Bakkland til adressa.no lørdag.

Mange av dem som deltok i søket, kjente Kjenstadbakk godt.

Dykkere

Mandag kom fire dykkere fra brannvesenet i Trondheim for å søke i området. Det var de som fant den omkomne i leteområdet, melder politiet på Twitter.

Dykkere fra Brannvesenet i Trondheim har dratt ut i båt på vannet Grønningen i Snåsa. Foto: Thor Riseth
Innsatsleder Torgeir Bakkland i søksområdet. Foto: Thor Riseth
Det er satt inn store styrker i leteaksjonen etter mannen som falt i vannet Grønningen i Snåsa. Foto: Thor Riseth
Ulykken har skjedd på innsjøen Grønningen i Snåsa i Nord-Trøndelag, ikke langt fra grensen til Sverige. Den røde markøren på kartet markerer hvor innsjøen ligger. Foto: Skjermdum fra Google Maps