- Det var en original gjemmeplass

Mann forsøkte å smugle potensmidler i trusa.

Disse 107 potenstablettene ble funnet i trusa til en flypassasjer.   Foto: tollvesenet

Saken oppdateres.

22. juni ble en mann i 50-årene fra Sør-Trøndelag stoppet i en ordinær tollkontroll på Trondheim lufthavn Værnes. Det var lokalavisa Stjørdalens Blad som omtalte saken først.

- Vi ser etter tegn som gjør at vi blir mistenksomme, og i dette tilfellet ble det gjort en kroppsvisitasjon, sier kontorsjef for Tollvesenet på Værnes, Hallgeir Bjørvik, til adressa.no.

LES MER: Stoppet i Verdal med tepper og bilder til en verdi på 1,6 millioner kroner

Gjemt i trusa

I forbindelse med undersøkelsen ble det funnet en pose med 107 Kamagra-tabletter og én Kamagra-gel. Dette er et potensmiddel som har samme virkestoff som Viagra.

- Han hadde gjemt dem i trusa si. Det tyder jo på at han visste at han gjorde noe ulovlig. Det var i alle fall en original gjemmeplass, sier Bjørvik.

Mannen kom fra Thailand, via København, og tollerne vet at Thailand er et av de landene hvor illegale legemidler kan kjøpes.

- Det er ganske vanlig at folk blir tatt med legemidler etter å ha vært i dette landet. Vi har ganske mye beslag av slike legemidler dessverre, sier Bjørvik.

LES MER: Tatt for smugling av nær 77 000 sigaretter

Får trolig forelegg

Å innføre slike type legemiddel krever særskilt tillatelse, og mannen hadde ingen dokumentasjon.

- Det var verken papir fra salgssted eller lege. Saken ble anmeldt til politiet, forteller Bjørvik.

Mannen kan forvente seg et forelegg etter dette smuglingsforsøket.

- Pillene ble beslaglagt og vil bli destruert av politiet. Mannen la seg flat da han ble oppdaget, og samtykket til at det ville bli en reaksjon, sier kontorsjefen.

På forsiden nå