- Her er det tydeligvis noen som har flyttet og tømt leiligheten sin. Vi har funnet kjøleskap, vaskemaskin, tørketrommel, sofa, barneseng og en hel masse papir, sier enhetsleder for renovasjon i Steinkjer kommune, Ester Stølan.

Det var mandag morgen at de ansatte ved renovasjonsselskapet kom på jobb og oppdaget de store mengdene med søppel som var kastet omtrent rett utenfor portene i Tranamarka.

Det var Trønder-Avisa som først skrev om saken.

Papirer med navn

Blant søppelet fant man også papirer med navn. Renovasjonsselskapet har forsøkt å ringe slik at vedkommende kunne få anledning til å rydde opp selv. De har imidlertid ikke fått svar, og setter nå egne folk på jobben.

- Vi må rydde og sende regning på jobben. Totalt vil det fort dreie seg om 4-5000 kroner, sier Stølan.

Og dét for noe som i utgangspunktet kunne vært levert helt gratis. I Steinkjer kommune betaler nemlig ikke privatpersoner noe som helst for å levere fra seg søpla.

- Det er helt guffent å finne så store mengder, sier Stølan.

Papp fra bedrift

Det som hun beskriver som enda verre er at man også fant store mengder med sammenpresset papp like i nærheten. Dette kommer åpenbart fra en bedrift, og Steinkjer kommune gjennomgår nå pappen for å se om de kan finne ut hvem som står bak dumpingen.

- At en bedrift gjør noe slik er fullstendig uakseptabelt. Det har vi nulltoleranse for, og saken kommer til å bli anmeldt, sier Stølan.

Dumpingen av dette pappavfallet, som åpenbart kommer fra en bedrift, kommer til å bli anmeldt. Foto: Ester Stølan