- De driver med risikosport, og vi må nok rykke ut flere ganger til Hanshallaren

Brannsjef i Flatanger forteller at de har hatt tre redningsoppdrag fra den populære klatreplassen på fire år.

Det er utfordrende for redningsmannskap å komme seg til Hanshallaren i Flatanger. Her blir tyskeren som falt ned berget ut av hula.   Foto: flatanger brann- og redningsvesen

Saken oppdateres.

Den tyske klatreren som falt om lag åtte meter ned i Hanshallaren i Flatanger onsdag ettermiddag fikk moderate skader. Han ble sendt til St. Olavs Hospital etter å ha blitt reddet ut fra den populære klatreplassen.

LES MER: Klatrer skal ha falt åtte til ti meter i Flatanger

Flere ribbeinsbrudd

En klatrevenn av den skadde, Marck Schell, opplyser til Flatangernytt.no at det endte med fire-fem ribbeinsbrudd, vann i lungene og en skade i bakhodet. Tilstanden er stabil.

Brannsjef Hans Petter Haukø deltok selv i redningsaksjonen, og beskriver den som utfordrende.

- Hula ligger 100 meter over havet, og man må gå i 20 minutter i bratt terreng for å komme til åpningen. Det er veldig ulendt med mye stein og ur. Det er lett for å skade seg selv, sier han til Adresseavisen.

Det er tredje gang på fire år at Flatanger brann- og redningstjeneste må rykke ut for å berge en klatrer.

- Det er ingen tvil om at det er risikosport det de driver med, og det er mange som bruker området. Vi må bare regne med at vi må rykke ut dit innimellom, sier Haukø.

LES MER: Ung kvinne i fallulykke i Flatanger

Mistet bevisstheten

Han forteller at den tyske klatreren var bevisst da de kom til stedet. Han fikk førstehjelp av en lege som var i Hanshallaren og klatret samtidig som ham.

- Han hadde gjort en feil da han skulle sikre seg selv, og han ble hengende i sitt eget tau. Han pendlet og slo seg mot fjellveggen. Han var borte en liten periode, men kom til seg selv, sier han.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Landet på hylle ved hula

Både Sea King-helikopter og luftambulanse ble sendt til stedet, men det var kun sistnevnte som klarte å lande på ei hylle i nærheten.

- Denne har vi brukt tidligere når vi har fraktet ut pasienter. Sea King klarer ikke å lande der, forteller brannsjefen.

Han håper og tror at fremtidige klatrere blir mer bevisst på sikkerhet etter slike hendelser som inntraff onsdag ettermiddag.

- De ulykkene som skjer fører til at sikkerheten blir skjerpet. Jeg håper inderlig at de tar det innover seg i alle fall. De balanserer innimellom på grensa, sier han.

Den tyske klatreren fikk moderate skader etter fallet.  
        
            (Foto: flatanger brann- og redningsvesen)

Den tyske klatreren fikk moderate skader etter fallet.   Foto: flatanger brann- og redningsvesen

På forsiden nå