Påtenkt fylkesordfører i Nord-Trøndelag trakk seg

Uten ytterligere begrunnelse trakk høyretopp Jahn Winge seg fra politikken søndag kveld. Winge skulle bli ordfører i Nord-Trøndelag.

Uten å si hvorfor, trekker nå påtenkt fylkesordfører i Nord-Trøndelag, Jahn Winge seg fra alle politiske verv. Her på Høyres landsmøte sammen med Yngve Brox og Torhild Aarbergsbotten.  Foto: Therese Alice Sanne

Saken oppdateres.

Trønder-Avisa viser mandag til en pressemelding fra høyretoppen der han sier at han har besluttet å trekke seg fra alle politiske verv med umiddelbar virkning.

Dette er dramatisk, spesielt siden Winge var påtenkt som fylkesordfører. Flere kilder i Høyre Adresseavisen har snakket med sier at beslutningen kom totalt overraskende.

Personlig beslutning

Fylkesråd Anne Marit Mevassvik sier til Adresseavisen at hun har blitt orientert av fylkesleder Elin Agdestein om at Winge har trukket seg, og at det blir opp til Høyre å håndtere situasjonen.

- Jeg vet ikke mer enn dette. Men jeg har ingen grunn til å tro at dette skal få betydning for samarbeidsavtalen vi allerede er enige om.

LES OGSÅ: Frps fylkesledere vil ikke ut av regjering

Fylkesleder Elin Agdestein sier at de tar Winges beslutning til etterretning og jobber med å finne en løsning.

- Han oppgir at det er en personlig beslutning og vi må respektere valget. Dette har ikke noe med partipolitikk å gjøre, understreker Agdestein.

- Må man bare respektere valget når han har bedt om velgernes tillit, og fått den?

- Jeg går ut fra at fylkestinget kommer til å innvilge permisjon. Når det gjelder årsakene er det Winge som må kommentere det selv.

Winge taus

Det ønsker ikke Winge. I en sms til Adresseavisen sier han at han ikke vil kommentere egen beslutning ytterligere. «Det er kun personlige årsaker, jeg håper dere respekterer dette.»

Høyre må nå i full fart finne den som skal bli ny fylkesordfører. Siw Bleikvassli er toer på lista, men hun er advokat, må møte i tingretten, og det kan bli vanskelig for henne å ta en slik rolle nå. En annen kandidat er nåværende helse- og sosialsjef i Vikna, Pål Sæther Eiden.

LES OGSÅ: Sp vant valget, tapte makta

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå