Trønder-Avisa har fått ny sjefredaktør

Nåværende politisk redaktør i Trønder-Avisa, John Arne Moen, er ansatt som ny sjefredaktør i avisen.

John Arne Moen ny sjefredaktør i Trønder-Avisa.  Foto: Marius Langfjord / Trønder-Avisa / NTB scanpix

Saken oppdateres.

Steinkjer: Styret har besluttet at Moen starter i den nye jobben onsdag denne uken. Han etterfølger Arve Løberg, som har vært sjefredaktør i Trønder-Avisa i 14 år.

- Min motivasjon for denne jobben er å bidra til å videreutvikle ei god avis for Nord-Trøndelag. Vi er ei god avis som ligger mellom det å være ei lita regionavis og ei stor lokalavis. I alle fall er vi ei fylkesavis, sier John Arne Moen (50).

Han ble tidlig bedt om å søke stillingen, og har vært igjennom samme intervjuprosess som konkurrentene. Som avisas politiske redaktør igjennom ti år og som stedfortredende sjefredaktør de 3 siste årene går han til en jobb han kjenner godt. Men det var ikke før han leste kontrakten, at han så han hadde bare en dag på overgangen før han tiltrer.

- På onsdag skal vi gjøre det vi gjør: Lage avis, sier Moen.

Ei avis som vokser

Trønderavisa er en av få aviser som kan vise til positiv økonomisk utvikling.

- Vi har klart oss bedre enn alle andre, sier nyredaktøren og viser til vekst både i opplagsinntekter og annonseinntekter.

Men likevel innrømmer han at det er en vanskelig tid han går i møte. Og han mener at det er mer krevende å være medieleder i dag enn bare for ti år siden.

- Medieverden er i global forandring, og i det store bildet vet vi ikke helt hvor vi går. Overgangen mellom papiravis og digital publisering har trukket ut i tid. Vi kommer til å leve med papiret lengre enn vi hadde trodd. Papiravisa har enda kvaliteter og samtidig skal vi tilpasse mediestrategien vår til den digitale utviklingen.

Distriktpolitikk er viktig

Moen har vært politisk redaktør i avisa siden 2005. Før det har han jobbet i redaksjonelle lederstillinger i Nationen og Aftenposten. Han begynte sin journalistkarriære i Stjørdalingen, avtjente verneplikten med jobb i Forsvarets Forum, jobbet som frilanser, vært innom Senterpartiet som informasjonssjef, og jobbet i partiets tidsskrift, Sentrum, samt skrevet bok om Midtøsten.

Om på spørsmål om hva som opptar han og engasjerer han mest i jobben er han tydelig:

- Trønderavisas rolle som et motmæle og et talerør for dem som viser at det finnes et Norge utenfor de store byene.

Og han ser frem til å lede avisen sammen med Arve Løberg, som fra onsdag fortsetter som administrerende direktør.

- Jeg ser fram til å være med på å utvikle Nord-Trøndelags viktigste mediehus videre. Trønder-Avisa er preget av dyktige medarbeidere med enorm kunnskap om det nordtrønderske samfunnet, sier Moen, til NTB.

På forsiden nå