250 polititjenestemenn med i lukket brorskap:

Misliker at politi er frimurere

Politimesteren i Nord-Trøndelag politidistrikt, Trond Prytz, liker dårlig at polititjenestemenn er frimurere.

Saken oppdateres.

LES OGSÅ: Men innsatslederen i Stjørdal synes det er greit...

TV 2 offentliggjør i dag at av da om lag 18 500 frimurerne i landet er ca. 250 av dem politifolk.

- Jeg synes det er bra at det ikke er flere, sier politimesteren i Nord-Trøndelag politidistrikt, Trond Prytz.

SJEKK ALLE MEDLEMMENE I TRONDHEIM HERPolitimesteren synes politiet skal holde seg unna slike medlemskap fordi han mener det er vanskelig å forene med livet som politi.

- Det er flott at folk engasjerer seg, men det bør skje i åpne former. Jeg har ingen myndighet til å be folk om å holde seg borte fra slike brorskap, men skulle alle ønske at politifolk valgte å ikke delta, sier Prytz.

LES OGSÅ: Lasse Berre er frimurer

Tidligere frimurer Roger Aase forteller til TV 2 hvordan han fikk oppleve fordelen ved å være medlem i brorskapet da han ble stoppet av politiet for å ha kjørt for fort. Politibetjenten var selv losjemedlem og Aase slapp bot.

- Når polititjenestemenn er med i slike foreninger kan det skape et bilde av at det foregår noe i det skjulte. Jeg tror politifolk som er med i slike foreninger kan bryte ned tilliten til sitt eget yrke. Engasjement i åpne foreninger derimot er med på å bygge ned skillet mellom folk flest og tjenestemenn. Da trenger man ikke bekymre seg over at slike ting sier Prytz som selv er politisk aktiv.

På forsiden nå