Iskald fisketur uten fangst for kongen

Kong Harald har tilbrakt pinsehelga i Namsen. Der var det så kaldt at fisken holdt seg unna.

Saken oppdateres.

Det er blitt en tradisjon at fiskeglade kong Harald tar turen til Røttesmovaldet på Skogmo i Overhalla for å prøve lykken med fiskestanga. Lykke ble det imidlertid lite av for denne gang. Ikke en eneste fisk ble fanget i løpet av pinsehelga. Verken av kongen eller av andre fiskere.

For kaldtLaksebørsen forteller at det bare er tatt fire laks siden fisket åpnet 5. mai. Vekten har variert fra 6,1 til 7,8 kilo.

Årsaken til den beskjedne fangsten er trolig i all hovedsak det kalde vannet. Skjønt har det ikke vært stort varmere i lufta heller. Det ble målt 0,1 plussgrader i Bjøra mandag morgen. I vannet var det 3,3 grader.

Når det er så kaldt holder fisken seg i ro, og det blir veldig vanskelig å få napp. Så lenge temperaturene ligger under fem til seks grader, er det hovedsakelig mark som brukes som åte.

Erfarne fiskere beskriver den lave vanntemperaturen som det nest verste man kan ha. Kun islagt elv er verre.

40-50 fiskereI løpet av pinsehelga har det vært 40-50 fiskere i Bjøra, men ingen av dem fikk altså laks på kroken.

Kongen har stort sett vært i det kjente Røttesmovaldet årlig siden 2002. Han blir beskrevet som en dyktig fisker. Kongen har tidligere beskrevet fisket i Namdalen som god rekreasjon og godt for helsa.

Mandag ettermiddag ble Kongen eksortert av flere politipatruljer da han var på vei til Værnes for å reise hjem til hovedstaden. 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

  Foto: Rune Petter Ness

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå