14-åring i respirator etter alkoholforgiftning

Tre ungdommer er sendt til sykehuset Levanger med alkoholforgiftning natt til søndag. Ifølge politiet er trolig mengden alkohol årsaken.

Saken oppdateres.

Politiet betegner situasjonen som svært uvanlig, etter at en gutt på 14 år, ei jente på 17 år og tredje gutt på 15 år er sendt til sykehuset Levanger med alkoholforgiftning natt til søndag.

De tre ungdommene har oppholdt seg på ulike steder i Nord-Trøndelag.

Gutten på 14 år var nær ved å miste livet, ifølge operasjonsleder Evensen.

Utførte livreddende førstehjelp

- Vi ble kontaktet og fikk melding om beruselser. Da vi kom frem til gutten på 14 år var situasjonen svært alvorlig. Det måtte utføres livreddende førstehjelp, sier operasjonsleder Evensen til adressa.no.

Politiet kjørte ambulansen til sykehuset Levanger mens to ambulanseansatte jobbet for å redde livet til gutten.

Ifølge operasjonsleder Evensen ligger gutten på 14 år i respirator på sykehuset Levanger. Jenta på 17 år ligger til observasjon på sykehuset.

Den tredje gutten hadde ikke politiet direkte kontakt med, og tilstanden hans er ikke kjent. Men også han skal ha blitt fraktet til sykehuset Levanger.

Trolig vanlig alkohol

- Alle ungdommene skal ha drukket vodka. Det er fellesnevneren. De tre ungdommene har ellers hatt tilhold på ulike steder i Levanger, Skogn og Inderøy, sier Evensen.

- Vi oppfordrer ungdommer til å ikke drikke noe de ikke kjenner opprinnelsen til. Alle ungdommene er under atten år, og skal egentlig ikke ha tilgang til alkohol, sier Morten Evensen, operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt.

To av ungdommene har vært på private fester, mens den 17-årige jenta ble plukket opp på torget i Levanger.

- Vi undersøker nå om det er dårlig sprit i omløp, eller om det kun er enkeltstående tilfeller. Da snakker vi med venner og foreldre av ungdommene som er alkoholforgiftet.

Like før klokken 12.00 søndag formiddag sier operasjonslederen at det trolig ikke er snakk om noe uordinær sprit i omløp.

- Vi har fått bekreftet ungdommene ikke har drukket det samme i to av tilfellene, sier Evensen.

Ingen holdepunkter

Operasjonslederen sier også at helsevesenets undersøkelser styrker antagelsen om at ungdommene har drukket vanlig alkohol.

Til adressa.no sier informasjonssjef Trond Skillingstad i Helse Nord-Trøndelag at de ikke kan utelukke en sammenheng.

- Men så langt har vi har ingen holdepunkter som tilsier at pasientene har fått i seg «giftig sprit». Det innebærer at vi per nå ser på dette som ordinær behandling, hvor vi ikke offentliggjør tilstander for enkeltpasienter, sier han til adressa.no

- Veldig uvanlig

- Det er trolig mengden alkohol som er årsaken til alkoholforgiftningene, sier operasjonsleder Evensen i Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no

- Nå er det heldigvis veldig uvanlig med såpass alvorlige tilfeller som natt til i dag. Det er tragisk for dem som er involvert.

- Det er dessverre altfor vanlig at ungdom under atten drikker alkohol. Vi prioriterer å ta tak i de tilfellene der vi ser ungdom under atten som er beruset. Da tar vi kontakt med foreldre enten samme kveld eller påfølgende dag, sier han.

På forsiden nå