NTE starter helikopterbefaring av linjenettet

12 000 husstander fortsatt uten strøm i Nord-Trøndelag klokka 11.00.

- Uten tele i bakken og med bløtt underlag står trærne dårlig, sier Trygve Kværnland, administrerende direktør i NTE nett om de mange trefallene i Nord-Trøndelag. Flere av trefallene har ført til strømbrudd. Dette treet ligger over veien på Bruborg i Levanger. 

Saken oppdateres.

SISTE: 12 000 strømkunder er fortsatt uten strøm i Nord-Trøndelag klokka 1400. Det er 5000 færre enn klokka 0900 i dag tidlig. Flere vil få strømmen tilbake utover ettermiddagen og kvelden men NTE forventer nå at mange vil være strømløse også mandag.

De fleste problemene med NTE sitt strømnett skyldes trær som er blåst over strømledningene.

NTE meldte lørdag ettermiddag og kveld at strømmen har gått flere steder i Nord-Trøndelag. Søndag morgen berører strømbruddet rundt 17 000 husstander. Stømbruddet går fra Levanger i sør til Nærøy i nord, med hovedtyngden på kysten, ifølge administrerende direktør Trygve Kværnland i NTE nett.

Lierne, Flatanger, Leka, Namsskogan og Røyrvik kommuner er nå helt uten strøm. Nærøy, Høylandet og Overhalla er sterkt berørt, skriver NTE i en pressemelding. De kan ikke utelukkte at flere vil miste strømmen. I tillegg er 500 av NTE sine fiberbredbåndskunder uten signal.

- Det varierer hele tiden. Når folk i felten får koblet tilbake strømmen i ett område, faller plutselig et annet ut på grunn av at det stadig vekk blåser ned trær, sier kommunikasjonsdirektør Inge Bartnes i NTE.

Søndag klokken 10 vil NTE starte helikopterbefaring av linjenettet. NTE ber folk innstendig om å holde god avstand til høyspentledninger som har falt ned, skriver de i pressemeldingen.

50 jobber med feilretting

Klokken 23.30 lørdag kveld var deler av følgende kommuner uten strøm: Meråker, Frosta, Verdal, Levanger, Nærøy, Steinkjer, Verran, Namdalseid, Grong, Lierne og Stjørdal.

Om lag 18 000 av NTEs 82 600 nettkunder uten strøm, skriver selskapet i en pressemelding. Cirka 50 ansatte jobber med feilretting og styring av arbeidet, hvorav 30 arbeider i felt. Ekstravakt er satt opp på NTEs kundesenter.

- Det er ikke uten risiko å være ute på feilretting i mørket og sterk vind. NTE understreker derfor at hensynet til liv og helse går foran alt, skriver NTE i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Se bildene fra uværet

LES OGSÅ: - Bare bilen sto igjen

- Trær over strømlinjene

- Det er vanskelig å få kartlagt alle feilene. For det meste er det snakk om trær som har falt over strømlinjene. Stømbruddet går fra Levanger i sør til Nærøy i nord, med hovedtyngden på kysten, sier Trygve Kværnland, administrerende direktør i NTE nett.

Kværnland kan ikke anslå når husstandene vil få tilbake strømmen. Ifølge ham er det distribusjonsnettet til NTE som er påvirket av uværet, og ikke det regionale nettet.

LES OGSÅ: Vurderer å sprerre av deler av Trondheim sentrum

Problemer i Sør-Trøndelag

Også i Sør-Trøndelag er flere steder uten strøm. Hele Byneset i Trondheim mistet strømmen klokken 20.59.

- Klokken 22.15 har de fleste på Byneset fått tilbake strømmen. 100 husstander er fortsatt strømløse, sier kommunikasjonssjef Kjell Dahle i Trønderenergi.

Osen og Roan ble strømløse klokken 21.15. Der mistet rundt 2000 innbyggere strømmen. Innbyggerne i Setervika i Osen får ikke tilbake strømmen før i morgen fordi veien er sperret.

Også lengre inn i landet skaper stormen problemer. 300 husstander er strømløse på Sagberget i Melhus. Klokken 23.04 fikk de strømmen tilbake.

I tillegg har området sør for Lundamo mot Kvål mistet strømmen.

Frøya uten strøm

Hele Frøya var uten strøm i to minutter klokken 19.30. Klokken 20.30 mangler fortsatt 200 husstander på Mausen og Sula strøm.

- Problemet er at det legger seg voldsomt med salt på utstyret, sier kommunikasjonssjef Kjell Dahle i Trønderenergi.

Klokken 21.15 hadde Sula og Mausen fått strømmen tilbake.

- Skummelt ute

Lørdag kveld er mellom 15 og 20 mann fra NTE ute i felten.

- Det er skummelt å bevege seg ute, men vi har rundt ti lag som undersøker feilene. De har vært ute i hele dag, og vi må snart sette på nye mannskaper.

adressa.no følger stormen Hilde direkte, og oppdaterer situasjonen med strømbrudd i Trøndelag fortløpende.

Tips oss!

Telefon: 07200
webred@adresseavisen.no
SMS/MMS: Kodeord TIPS til 07200
Twitter, Instagram: #adressa

På forsiden nå