Brukte helikopter for å få kontroll på skogbrann i Roan

- Vi har kontroll på begge brannene.

Brannmannskaper jobber med etterslukking i terrenget for å hindre oppblussing. 

Saken oppdateres.

Nødetatene rykket lørdag ettermiddag ut til to meldinger om lyng- og skogbranner i Roan kommune. Den ene var på Skjøra, mens den andre var i Skjelden ved Bessaker.

- Det er en stor brann vi ennå ikke har kontroll på, opplyste Tor Arne Malm ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag om brannen ved Skjøra kort tid etter at meldingen kom inn.

Like før klokken 15.30 opplyses det fra brannvesenet at brannene er under kontroll.

Mindre omfang

- Det arbeides nå med å få slukket brannen på Skjøra. Gressbrannen i Skjelden er allerede slukket, opplyser Johan Uthus, brannsjef i Fosen Brann- og redningstjeneste til adressa.no.

Han opplyser at brannen i Skjelden var av beskjedent omfang, mens brannen i Skjøra var noe større.

Politiet i Nord-Trøndelag melder også at brannene er slokket.

Rådmann Roy Bjarne Hemmingsen i Roan kommune opplyser til adressa.no at det på et punkt ble vurdert evakuering av en bostand i kommunen i forbindelse med brannen.

Helikopter i beredskap

I tillegg til lokalt brannmannskap ble det sendt ut skogbrannhelikopter og brannmannskaper fra Åfjord kommune for å bistå i slokkingsarbeidet.

Ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap var skogbrannehelikopteret i beredskap på Værnes. Dermed kunne man kjapt få det i lufta.

Foreløpig står helikopteret i beredskap til 14. februar, men man vil vurdere å forlenge beredskapsperioden dersom det ikke kommer mer nedbør.

Meteorologisk institutt melder om fortsatt meget stor gress-, lyng- og skogbrannfare i områder med mye barmark. Dette gjelder områder i Møre og Romsdal, Trøndelag og på Sør-Helgeland.

Se mobilvideo fra skogbrannen i Skjøra i Roan. Video: adressa.no-tipser.

På forsiden nå