- Før hadde jeg veldig lyst til å bli skuespiller og jeg har bestandig vært interessert i skrekkfilmer. Så da jeg kom over dette studiet, så tenkte jeg at det hadde vært kult å prøve, sier Elisabeth Mainy Svendsen som er oppvokst på Malm i Nord-Trøndelag.

Det var rb.no som omtalte Svendsens sminkeferdigheter først.

Allsidig utdanning

Hun utdanner seg til å bli spesialeffektmaker ved Norsk Institutt for Scene og Studio i Oslo. Det er den eneste skolen i Norge som tilbyr dette studiet, og hun stortrives med valget.

- Det som er gøy med dette er at det er veldig allsidig. Vi jobber mye opp med makeup innen TV, film og teater. Vi lager mye forskjellig. Alt ifra masker, småkutt, proteser og heldrakter. Det er motiverende å ha et yrke der man gjør så mye forskjellig, sier Svendsen.

Hun skryter også veldig av læringsmiljøet på skolen.

- Lærerne på skolen er ledende i landet på spesialeffekter. De har blant annet vært med på storfilmer som «Død Snø» og «Gåten Ragnarok», så vi kan se arbeidet deres hele tiden. De vet hva de holder på med, sier Svendsen.

Og tilbakemeldingene fra læremestrene er også gode ifølge Svendsen.

- De har i hvert fall ikke sagt noe negativt. Jeg får mye skryt for å være effektiv. Jeg gjør en bra jobb, selv om jeg gjør det raskt, sier Svendsen.

Startet firma

I januar startet 23-åringen et enkeltmannsforetak, og ifølge Mainy er det også etterspørsel for det spesielle produktet hun tilbyr.

- Jeg har jobbet en del med konserter og skal snart være med i produksjonen av en musikkvideo, sier Svendsen.

Studiet varer i ett år, med muligheter å ta en bachelor i London. Til våren er Svendsen ferdig med utdanningen i Norge, men før det blir aktuelt med en bachelorgrad, så vil Svendsen prøve lykken i moderlandet.

- Så lenge man står på, er engasjert og gjør en bra jobb så vil forhåpentligvis folk jobbe med deg videre. Drømmen er å leve av å lage effekter til filmer eller TV-spill, eller rett og slett leve av å skape noe, sier Svendsen.

Denne kreasjonen heter Fox-Bear Witch, som er en karakter fra bok «The Island of Doctor Moreau». Foto: Privat
Her har Svendsen gitt samboeren sin en lite neseoppgradering. Foto: Privat