Da Kristin Holthe tittet ut av vinduet søndag morgen ble hun møtt av et spesielt syn. Hagemøblene som ble kjøpt inn i fjor var borte vekk.

- Min første tanke var: «Hva i all verden?». Det er snakk om dyre rottingmøbler som besto av treseters sofa, to lenestoler og et glassbord. De var i en brungrå farge, sier hun til adressa.no.

Lå og sov

Hun oppdaget det frekke tyveriet i 09-tida, og varslet politiet like etterpå. Holthe forteller at hun så møblene sist gang i 23.30-tida på nasjonaldagen.

- Vi lå og sov med vinduet åpent, og vi merket ingenting. Vi har snakket med folk i nabolaget, og de har heller ikke sett noe, sier Holthe.

Verandaen er ikke inngjerdet, og det er en skråning med planter nedenfor. På gårdsplassen sto det en bil parkert, og Holthe skjønner ikke hvordan folk har klart å komme seg forbi med de større møblene.

- Jeg tror de må ha hatt en varebil eller bil med tilhenger. At møblene forsvant uten at vi hørte noe er merkelig. De er tunge også, og man må nesten være to personer for å kunne løfte dem, sier hun.

Mistenker ikke russen

Familien opplyser at det ikke finnes et eneste spor etter tyveriet.

- Det har gått stille og rolig for seg. Dette er også ei rolig blindgate, og det er vanskelig å forstå at det skjedde. Vi tror ikke det er russen som står bak, men det kan være noe organisert tyveri, sier Holthe.

Politiet vil etterforske saken, men har få spor å gå etter. De ber om publikums hjelp.

- Vi synes det er et merkelig tyveri. Dersom noen har observert møbler som står hensatt, ta kontakt med politiet. Vi er også interessert i observasjoner av et kjøretøy i området. Man må ha hatt et kjøretøy for å få fraktet møblene langt avgårde, sier operasjonsleder Stig-Roger Olsen i Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.