Ifølge politiet kan sjåføren risikere å bli igjen i Norge, på grunn av siktelsen.

Ved å dra hjem fra Norge kan sjåføren unndra seg straffeforfølgelse.

- Vi vil avhøre han så raskt det er medisinsk forsvarlig. Sjåføren er siktet for brudd på vegtrafikkloven paragraf 3. Avhøret vil avgjøre om sjåføren vil bli holdt i Norge, men målet er å la han få dra hjem så raskt som mulig. Han har fortsatt førerkortet, sier Namsos-lensmann Stein Erik Granli under en pressebrief onsdag formiddag.

- Bussen var utstyrt med belter

Lensmannen vil ikke kommentere om passasjerene brukte belte.

- Men bussen var utstyrt med belter, så vidt jeg vet, sier lensmannen foran presseoppbudet.

Politiet har ennå ikke tatt formelt avhør av sjåføren.

- Vi hadde så vidt en samtale med han i går kveld, men bestemte oss for å vente til i dag. Han er på Sykehuset Namsos og vi må ta vare på han oppi alt dette også. Men vi tar avhøret så snart det er tilrådelig, sier etterforskningsleder Kjetil Ravlo.

Sjåføren skal være utskrivningsklar om kort tid, ble det opplyst på pressekonferansen onsdag formiddag.

Ønsker rask etterforskning

På spørsmål om etterforskningen er tidskritisk, sier Ravlo at det er ønskelig å gjennomføre den så raskt som mulig.

- Det er en busslast med utenlandske passasjerer og en sjåfør som vil hjem ganske fort, og i så måte er det ønskelig å gjennomføre etterforskningen så fort som mulig. Samtidig må vi ta hensyn til at folk har opplevd en veldig tung hendelse her. Noen er også skadd, så vi må tilpasse tempoet etter det. Men vi er godt i gang med etterforskningen, sier Ravlo.

Opplysninger om kjøreatferd

Ravlo forteller at etterforskningen er godt i gang, og at de jobber med å avklare om dødsulykken skyldes teknisk svikt, menneskelig svikt, eller en kombinasjon av de to.

- I tillegg til at det er en alvorlig ulykke, har vi fått noen opplysninger om kjøreatferd i forkant som gjør at vi vurderte å gi en foreløpig status som siktet. Per nå har vi ingen mistanke om rus, men det er noe vi vil undersøke videre, sier Ravlo.

Stein Erik Granli forteller at sjåføren fortsatt har førerkortet. Foto: Adressa.no
Stein Erik Granli sier at avhøret vil avgjøre om ulykkessjåføren blir holdt i Norge. Foto: Bjørn Erik Øvrelid / Namdalsavisa