Satt på bussen da ektemennene og søsteren omkom i ulykken

En kvinne (56) og to menn på 78 og 72 år mistet livet i bussulykken i Namsskogan.

To enker og en søster får ekstra oppfølging etter ulykken.   Foto: Bjørn Erik Øvrelid/Namdalsavisa

Saken oppdateres.

De tre omkomne er sendt til St. Olavs Hospital for obduksjon.

- De ble sendt herfra i dag morges klokken 07.30 og vil bli fraktet til St. Olavs Hospital, sier Svein H. Karlsen, informasjonsansvarlig ved Helse Nord-Trøndelag.

Etterforskningsleder Kjetil Ravlo opplyser overfor adressa.no at det set var en kvinne på 56 år og to menn på henholdsvis 72 og 78 år som mistet livet i bussulykken i Namsskogan tirsdag.

En mann på 49 år ligger kritisk skadd ved St. Olavs Hospital. Alle er sveitsiske statsborgere.

LES MER: Hentet ut bagasjen fra ulykkesbussen

Svarer på praktiske spørsmål

Svein H. Karlsen, informasjonsansvarlig ved Helse Nord-Trøndelag bekrefter at Sykehuset Namsos nå følger opp tre passasjerer som var med bussen, og som mistet sine kjære i ulykken på E6. 

To kvinner mistet sin ektemann, mens en kvinne mistet sin søster.

- Jeg kan bekrefte at vi sammen med blant annet en prest tar oss av de to som er blitt enker og en kvinne som har mistet søsteren sin. Det handler blant annet om å gi svar på rent praktiske spørsmål som hva som skjer med deres kjære og når de kan få ta dem med seg hjem, sier Karlsen.

LES MER: Sjåføren risikerer å holdes igjen i Norge

Alt tyder nå på at de sveitsiske passasjerene reiser hjem i løpet av dagen. Det er foreløpig ikke klart når de blir fraktet til Værnes og derfra med fly hjem til Sveits. Karlsen har for øyeblikket ikke nye opplysninger om den hardt skadde passasjeren som ble fraktet til St. Olavs Hospital.

Vil prøve å avhøre sjåføren i dag

Ifølge Karlsen er det ikke avklart når den tyske sjåføren, som også er skadd, får reise hjem. Lensmann Stein Erik Granli i Namsos og Fosnes, opplyser at de fortsatt jobber med å avhøre vitner og passasjerer.

- Vi håper å kunne avhøre sjåføren i løpet av dagen. Det er opp til helsepersonell å vurdere når han er i stand til det, sier han.

LES MER: - Det kan ta lang tid å få svar

Ikke tatt beslag i førerkort

Granli sier sjåføren etter alt å dømme også får reise hjem når han er avhørt. Mannen er siktet for uaktsom kjøring, men politiet har ikke inndratt førerkortet hans.

- Vi har et godt samarbeid med Tyskland, så vi ser ingen problemer med at han får reise hjem, sier Granli.

Både den tyske og den sveitsiske ambassaden er nå koblet inn for å følge opp de skadde. Reisefølget i bussen besto av sveitsiske pensjonister, mens sjåføren var tysk statsborger.

- Vi ble klar over det i går kveld. Det lyktes ikke oss å få kontakt med tyske myndigheter før i dag morges. De er nå koblet inn og vil bistå ham i forbindelse med advokathjelp dersom det er nødvendig, penger og eventuell annen oppfølging, sier Karlsen.

På forsiden nå