– Skjult agenda i kraftbransjen

Marit Arnstad ber aktørene være ærlige og si at det ikke blir ny kraftutbygging fordi prisen er for lav.

Saken oppdateres.

– Det er et faktum som ikke kan bestrides av noen. Den prisen vi i Norge betaler for å ha en lav strømpris er at det blir lite ny utbygging. Når utbyggerne ikke klarer å få lønnsomhet i utbyggingene er det dette som er årsaken. Dette paradokset er ikke regjeringen skyld og utbyggerne bør heller ikke legge skylden over på myndighetene og rope om enda større pengebidrag, sier hun til Dagens Næringsliv.

Den tidligere olje- og energiministeren for Senterpartiet mener aktørene skaper inntrykk av at ny utbygging vil føre til at folk betaler mindre for strømmen, og strømprisen på denne måten brukes for å fremme aktørenes egne kraftprosjekter.

– Alle vet at vi lever i et nordisk kraftmarked, sier Arnstad, og mener problemet er at mange later som om dette markedet ikke eksisterer.

Arnstad er kritisk til planene om et gasskraftverk på Skogn, og mener staten ikke bør bruke penger på Skogn hvis ikke CO2-utslippene fjernes.

Et gasskraftverk på Norske Skogs industriområde på Fibortangen vil kreve opp mot to milliarder i støtte.

 
        
            (Foto: ARKIV)

  Foto: ARKIV

På forsiden nå