Det kommer frem av forslaget til statsbudsjett for Sør-Trøndelag.

Regjeringen peker på kirken er en del av Røros som verdensarv, og foreslår tre millioner til konkrete restaureringsarbeider. Røros nyter også godt av at regjeringen foreslår å øke bevilgningen med en millioner til 11,9 millioner kroner.

Midlene vil bli brukt for å bedre brannsikkerheten i 50 tette trehusmiljøer, blant annet Røros. Det vil føre til at byen er ferdig sikret mot brann i løpet av 2008.

Regjeringen foreslår også å innføre døgnkontinuerlig tilstedevakt ved redningshelikopterbasen på Ørland i løpet av 2008, slik som det allerede er på Sola, Banak og Bodø.

Les hva regjeringen satser på i Sør-Trøndelag.

Regjeringen foreslår også å øke bevilgningene til forebyggende og konfliktdempende tiltak på rovvilt med ni millioner kroner, noe som vil berøre Midt-Norge. Regjeringen setter også av 20 millioner kroner ekstra til erstatning for husdyr som blir tatt av rovdyr.

I statsbudsjettet blir Nord-Trøndelag Teater foreslått som region-/landsdelsinstitusjon fra 2008. Teateret får et statstilskudd på 5,8 millioner kroner, en økning på 1,2 millioner fra 2007.

Namdal fylkesmuseum får ifølge regjeringens forslag økt sitt tilskudd med 1,2 millioner kroner, mens Stiklestadmuseene får 1,7 millioner ekstra. Til videre planlegging og utvikling av Trønderrockmuseet og tilskudd til kjerneorganisasjonen til Rock City Namsos foreslås det 1 million kroner

Les hva regjeringen satser på i Nord-Trøndelag.

I Møre og og Romsdal foreslår regjeringen å øke bevilgningen til operaen i Kristiansund med 1,4 millioner kroner.

I budsjettforslaget er det også satt av to millioner kroner mer enn i fjor til verdensarvområdene Vegaøyan og Vestnorsk fjordlandskap.

Les hva regjeringen satser på i Møre og Romsdal.

Skal fikses: Regjeringen setter av tre millioner til restaueringsarbeider i Røros kirke. Foto: GEIR TØNSET