Ny utgave av Arbeideravisa – men staben er sykmeldt

Sist onsdag bestemte styret i Arbeideravisa å gi ut en ny utgave av avisen. Nå er de ansatte sykmeldt.

Saken oppdateres.

Førstkommende onsdag skal det komme ut en ny utgave av avisen som for en snau måned siden ble lagt ned på grunn av pengemangel.

– Det ble bestemt på styremøtet på onsdag. Da fant vi ut av vi hadde fått inn såpass mye penger at vi følte oss trygge, sier styreleder Arne Byrkjeflot.

Styret har sagt at de trenger 1,7 millioner kroner i frisk kapital for å starte opp driften igjen. Ifølge Byrkjeflot har de nå passert 1,6 millioner. Finansiering er også årsaken til at de kommer ut på nytt allerede onsdag.

– For å få pressestøtte neste år må vi gi ut 48 nummer i året, sier han. Ifølge Byrkjeflot er det over 600 000 kroner i pressestøtte som står på spill. Han mener det også passer bra å komme ut med en utgave før 1. mai.

Ny redaktør

Frilansjournalist Albert H. Collett har takket ja til å bli ny redaktør i avisen, men han er ikke på plass før 15. mai. I mellomtiden har avisen hyret inn journalist Kari Oliv Vedvik fra Høgskoleavisa som konstituert daglig leder og redaktør.

Hun må foreløpig klare seg uten den faste redaksjonen. Etter styrevedtaket om oppstart ble alle tre, to journalister og en grafiker, sykmeldt.

Byrkjeflot oppfatter ikke dette som et tegn på konflikt mellom styret og de ansatte.

– Nei, jeg tar det for det det er. Det tar på de ansatte å være i en sånn uvisshet. Jeg håper de er friske og opplagt når avisa kommer i gang på nytt. I mellomtiden skal vi holde den i gang. Det blir en sakte tilpasning til det vi ønsker den skal være, sier han.

Pålegg

Klubbleder Siri Gellein bekrefter at de tre i den faste redaksjonen nå er sykmeldt. I dag har de vært i avisens redaksjonslokaler og levert fra seg nøkkelkortene.

– Vi har blitt pålagt av styret å levere inn nøklene, sier hun.

– Har dere fått noen begrunnelse for pålegget?

– Nei.

– Er dere blitt bedt om å levere inn annet utstyr?

– Vi ble pålagt å levere inn våre personlige pc’er, men etter samråd med Norges Journalistlag i Oslo har vi valgt å ikke gjøre det, sier hun.

Gellein sammenligner det med å måtte gi fra seg notater og kildelister.

– Men pc’ene er vel Arbeideravisas eiendom?

– Det er eiendommen til Arbeideravisa, men de er ikke klargjort for flerbruk. Det må de gjøres før vi kan levere de inn, sier Gellein.

– Bare én nøkkel

Byrkjeflot sier de behøvde nøklene for å få tilgang til redaksjonslokalene.

– Vi hadde bare én nøkkel. Og pc’ene tilhører jo avisa.

– Hva synes du om at de ansatte ikke vil levere inn pc’ene?

– Det har jeg ingen kommentar til, sier han.

I dag var fungerende redaktør Kari Oliv Vedvik i redaksjonslokalene for å gjøre ferdig avisen til onsdag. Hun sier de nå baserer seg på frilansbidrag.

– Det er nesten litt dugnad over det. Folk vi ha ut avisa, og de legger derfor andre ting til side, sier hun.

– Hvorfor tok du på deg oppdraget?

– Fordi jeg synes det er viktig at vi har en avis til, sier hun.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå