NHO Trøndelag: - Et skritt på veien

– Dette er et skritt på veien, men det må til mer i forhold til skattelettelser og kredittilgang for bedriftene, sier regiondirektør Merethe Storødegård i NHO Trøndelag om krisepakken fra regjeringen.

Saken oppdateres.

Storødegård savner blant annet skattelette for bedriftene i form av en økning i avskrivningssatsene på investeringer i maskiner og utstyr. Dette har vært et krav til pakken både fra NHO og LO.

– Det er bra de styrker Skattefunnordningen, og det er elementer i skattepakken som ser bra ut. Men det er på lang nær nok, sier Storødegård.

Hun påpeker at det er viktig at noe gjøres med likviditetssituasjonen i bedriftene, og er derfor spent hva som kommer i regjeringens nye bankpakke 9. februar.

For sent for Elas

– Men permisjonsreglene er nå mye bedre tilpasset et svekket arbeidsmarked. Dessverre kommer de for sent for Elas, fordi de trer i kraft først 1. april, sier Storødegård.

Daglig leder i Verdals-bedriften Elas, Torolf Kvello, fortalte i lørdagens Adresseavisen at bedriften, som produserer trådkurver og innredninger til garderobeskap, kan bli nødt til å gå til oppsigelser.

Årsaken er at halvparten av arbeidsstokken snart har vært permittert så lenge (30 uker), at utbetalingene av dagpenger fra Nav opphører. Da må bedriften ta dem inn i arbeid igjen eller si dem opp.

Endrer permisjonsordning

NHO Trøndelag ønsket på forhånd at regjeringen skulle utvide permisjonsordning fra 30 til 52 uker, mens NHO sentralt sa nei til dette. I krisepakken øker regjeringen permisjonsordningen fra 30 til 42 uker, og arbeidsgivers lønnsplikt i permisjonstiden reduseres fra 10 til fem dager.

– Vi ønsker ikke en varig endring i reglene. Men man kan bruke konjunkturnedgangen til kompetanseheving frem til situasjonen endrer seg igjen. Vi ønsker derfor samtidig tiltak via Nav, sier Storødegård.

Hun er glad for at regjeringen øker tilskuddet som betales til bedrifter som har lærlinger. Formålet er å opprettholde antallet læreplasser.

– Mange bedrifter er avventende til å ta inn nye lærlinger. En annen sak er situasjonen for bedrifter som permitterer eller sier opp ansatte. Det er utfordrende for disse bedriftene, fordi de ikke kan si opp lærlinger, sier Storødegård.

 
På forsiden nå