2,2 milliarder i pluss

Reitangruppen med tidenes høyeste driftsoverskudd.

Saken oppdateres.

Odd Reitan presenterer i dag fjorårsresultatet for Reitangruppen, sammen med sønnene Ole Robert og Magnus.

Familieselskapet som blant annet eier Rema 1000 og Reitan Servicehandel fortsetter å vokse, og hadde i 2010 en omsetning på 58,6 milliarder kroner og et rekordhøyt driftsresultat på 2,2 milliarder kroner. Kontantstrømmen endte for første gang over tre milliarder kroner.

– Med dette fortsetter vi å skape store verdier og mange arbeidsplasser. Når jeg blir 60 senere i år, passerer vi 60 milliarder i omsetning. Da er tre magiske grenser nådd, sier Odd Reitan i pressemeldingen.

Betaler ned gjeld

Omsetningen øker med 1,4 milliarder, fra 57,2 milliarder i 2009. Driftsresultatet øker med 400 millioner, fra 1,8 milliarder. Ifølge Reitangruppens finansdirektør Kristin Genton skyldes dette fremgang for alle datterselskapene, verdiendring og gevinster i Reitan Eiendom.

– Samtidig med at vi fortsetter å nedbetale betydelig på gjeld, har vi også investert mer enn en milliard i utviklingen av nye og eksisterende butikker, kiosker og stasjoner, samt utviklet verdikjeden, distribusjon og logistikk. Den samlede verdiskapningen i kombinasjon med redusert gjeld og styrket egenkapital, gir en solid plattform for Reitangruppen fremover, sier Genton.

De store inntektene kommer fra dagligvarelokomotivet Rema 1000, som øker sin omsetning fra 39,6 milliarder kroner i 2009 til 39,8 milliarder i fjor. Driftsresultatet øker fra 1,1 til 1,2 milliarder. Kjeden har nå en markedsandel på 20,9 i Norge og 5,8 prosent i Danmark.

Bedre kioskdrift

Reitan Servicehandel, som blant annet omfatter kioskkjedene Narvesen, 7-Eleven og Pressbyrån, øker sin omsetning fra 10,3 til 10,4 milliarder. Driftsresultatet øker derimot kraftig fra 77 til 258 millioner kroner.

– Vi har betydelige resultatforbedringer i Norge, Danmark og Latvia, i tillegg til at Sverige fortsetter å levere solide resultater. Dette betyr mye for oss etter noen litt tyngre år. Det gjør at vi ser positivt på fremtiden, sier Magnus Reitan, administrerende direktør i Reitan Servicehandel.

Datterselskapene Reitan Eiendom og Uno-X forbedrer også sine resultater. Eiendomsvirksomheten henter gevinster ved salg av eiendom, samtidig som verdien på øvrige eiendommer stiger. Driftsresultatet øker dermed fra 317 millioner i fjor til 472 millioner i fjor.

Drivsselskapet Uno-X øker sitt driftsresultat fra 267 til 307 millioner.

 
 
På forsiden nå