Det nye bygget vil ruve 75 meter over bakken, og bli bygget på sørsiden av stadion, mellom brakka og selve stadion.

(Trykk på tittelbildet for å få opp billedgalleri)

- Hotellet vil være 20 etasjer høyt, og få 400 rom over 10 000 kvadratmeter. I tillegg planlegger vi 9 000 kvadratmeter med næringsbygg i lokalene, en kongresshall på 1 600 kvadratmeter og en underjordisk parkeringsplass med plass til 250 biler, opplyser daglig leder i Rosenborg eiendom, Roar Munkvold til adressa.no.

Høyden på bygget betyr at det bare vil være spiret på Nidarosdomen og Tyholttårnet som overgår hotellet i Trondheim. Størrelsen går imidlertid klar for reguleringsplanen i området.

- I reguleringsplanen er det tillatt med høybygg på inntil 75 meter, sier Munkvold.

Hva synes du om planene? Si din mening i debattfeltet nederst i artikkelen.

- Byggestart i høst

Munkvold vil gjerne begynne byggingen av hotellet allerede i høst, etter at fotballsesongen er over. Han opplyser om at det er tre ting som avgjør hvor tidlig byggestarten kan komme i gang.

- Det første er styrets behandling, herunder klubbens medlemmers syn. Det andre er å få på plass finansiering fra banken, og det tredje er hvor raskt vi får leid ut arealene i kontorbygget. De to siste henger sammen. Banken vil ikke gi finanser før vi har klart å leie ut bygget, sier Munkvold.

Når byggearbeidet først er i gang, er det beregnet at det vil ta rundt to år før hotellet står ferdig. Det betyr at bygget kan være en realitet allerede i 2013.

Inntekter til RBK

Rosenborg har lenge arbeidet med hvordan man kan utnytte tomten rundt stadion bedre. Det konkrete hotellprosjektet har det blitt jobbet med i ett og et halvt år.

- Rosenborg har kommet til at vi sitter med en tomteverdi som vi vil kapitalisere. Vi utnytter tomteverdien ved å bygge dette hotellet, og skaffer oss langtidsinntekter på utleie av lokalene, sier Munkvold.

Bygget vil også bli koblet sammen med den sørlige tribunen på Lerkendal.

- Vi leier allerede ut stadion til konferanser og møter når det ikke spilles kamper der. Med det nye bygget vil vi kunne gi et mye bedre tilbud for dette, sier Munkvold.

Buchardt skal bygge

Rosenborg eiendom bekrefter at hotell-entreprenøren Arthur Bruchardt har vist interesse for å bygge hotellet.

Det er ennå uklart hvem som skal drive det.

Hotellet vil bli like høyt som restauranten i Tyholttårnet, og får over 400 rom. Foto: Rosenborg Eiendom
Fasaden på Lerkendal stadion sett fra sørsiden og vestsiden vil bli vesentlig forandret med det nye hotellet på plass. Foto: Rosenborg eiendom
Hotellet sett i profil fra sørsiden. Foto: Rosenborg eiendom
Det nye hotellet vil bli reist på sørsiden av stadion, mellom Eiendomsmegler 1-tribunen og brakka. Bygget vil også bli spleiset sammen med den nevnte tribunen. Foto: Rosenborg eiendom