Frps Tord Lien blir direktør i Trønderenergi

Lien gir seg som toppolitiker og blir direktør for kommunikasjon.

Saken oppdateres.

Han tiltrer stillingen som direktør for informasjon og samfunnskontakt etter valget i 2013.

Frem til da fortsetter han i vervet som stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet.

- At jeg annonserer dette vil nok påvirke min gjenværende periode på Stortinget. Jeg vil ikke kunne engasjere meg for fornybar energi på samme måte. Men det er ryddig at mine kolleger får vite dette nå, sier Tord Lien til adressa.no.

Har fått kritikk

Trønderenergi eies av 22 sørtrønderske kommuner og Nordmøre Energiverk. De siste årene har utfordringene stått i kø. Nettleia i Trondheim og Klæbu gikk kraftig opp etter overtakelsen av Trondheim Energi Nett i 2010.

Vindkraftprosjektene i trønderske innenlandskommuner har vært gjenstand for hard kritikk. Og fredag tok saken om nettleie for blokkbeboere en ny vending. De som har betalt for mye får pengene tilbake. Men utgiftene til dette belastes alle nettkunder.

– Er løsningen på den negative publisiteten å ansette en ny informasjonsdirektør, konsernsjef Ståle Gjersvold?

– Nei. For det første kan man se positivt på at det har vært mange avisoppslag. Det betyr at vi er et viktig selskap for Trøndelag. For det andre må vi regne med mindre positive oppslag når vi er et stort selskap. Vi blir overvåket på en annen måte, sier Gjersvold.

Skal jobbe opp mot myndighetene

Ansettelsen av Lien begrunner han i stedet med at kraftbransjen er gjennomregulert, hvilket gjør det viktig å ha noen som kan jobbe opp mot lokale og nasjonale myndigheter. Trønderenergi har som mål å øke produksjonen av energi med én milliard kilowattimer frem mot 2020. Da blir vindkraftprosjektene viktige.

 
På forsiden nå