Skal bygge skip til 700 millioner kroner

Verftet i Rissa sikret mer produksjon.

Fartøyet blir 108 meter langt og 24 meter bredt. Skroget bygges i Tyrkia og ankommer Fosen sommeren 2016.  Foto: Noryards (Illustrasjon)

Saken oppdateres.

Kontrakten mellom Boa Offshore og Noryards Fosen ble inngått i dag. Verftet i Rissa skal bygge et avansert og miljøvennlig offshorefartøy.

Kontraktsverdien er 700 millioner kroner, melder Fosna-Folket.

Partene har også signert opsjonsavtale for bygging av ytterligere to offshorefartøy.

I praksis skal Noryards stå for design, bygging og utrustning av et Inspection Maintenance and Repair (IMR)-fartøy, som skal ferdigstilles i løpet av første kvartal i 2017.

Det blir 108 meter langt og 24 meter bredt. Arbeidet er allerede i gang. Skroget bygges i Tyrkia og ankommer Fosen sommeren 2016.

Rissa-verftet jobber for tiden med å ferdigstille Boa Jarl-skroget, som skal leveres i vår. Verftet har lenge slitt i motbakke. I fjor ble 54 ansatte oppsagt og 170 arbeidere permittert.

Konsernsjef Ivar Hanson i Noryards glad for den inngåtte kontrakten:

- Avtalen som ble inngått i dag forsterker vår posisjon som en ledende leverandør av avanserte offshorefartøy, sier han i en pressemelding.

Boa Offshore, som to ganger tidligere har brukt Noryards, er oppdragsgiver. 
    
      (Foto: ADRESSEAVISEN)

Boa Offshore, som to ganger tidligere har brukt Noryards, er oppdragsgiver.  Foto: ADRESSEAVISEN

Noryards Fosen
 • Verftet Noryards Fosen i Rissa var en del av Noryards-gruppen, som eies av det Luxembourg-registrerte selskapet Calexco S.a.r.l.
 • Fosen Mekaniske Verksteder AS på Kvithyll i Rissa ble etablert i 1972. Frem til da het bedriften Frengen Slip og Motorverksted AS og var lokalisert i Frengen i Fevåg. Fosen Mek. var tidligere eid av grunnlegger Jens Bye og senere datteren Anna Synnøve Bye.
 • Etter økonomiske problemer ble verftet solgt til en gruppe trønderske investorer høsten 2006, blant dem Odd Reitan og Ole T. Bjørnevik.
 • I 2008 ble verftet solgt på ny til konsernet Bergen Group, der tidligere Sp-politiker Magnus Stangeland da var hovedaksjonær.
 • Etter enorme tap knyttet til byggingen av to cruiseferjer for rederiet Fjord Line, solgte Bergen Group i 2013 majoriteten av aksjene i verftet til Calexco.
 • Calexco overtok i fjor også de restende aksjene i verftet.
 • Bergen Group solgte også verftet BMV til Calexco, og sammen med det ukrainske selskapet Zaliv Ship design utgjør de Noryards-gruppen.
 • Calexco eies av ukrainske milliardæren Kostjantin Zjevago.
 • Noryards Fosen meldte oppbud til Fosen tingrett fredag 16. oktober 2015.
På forsiden nå