Dette Bermuda-selskapet betaler Ola Borten Moes nye oljeeventyr

Bidrar med 1,7 milliarder kroner.

Det er Seacrest Capital Group, som har base i Bermuda, som har investert 1,5 milliarder kroner i oljeselskapet Okea.   Foto: ADRESSEAVISEN

Saken oppdateres.

Det er investeringsselskapet Seacrest Capital Group som har inngått avtale med det nyoppstartede oljeselskapet Okea, der tidligere oljeminister Ola Borten Moe og Det norske-gründer Erik Haugane sitter i førersetet.

Investeringsselskapet bidrar med 200 millioner dollar, tilsvarende 1,7 milliarder norske kroner med dagens kurs, i startkapital til det norske oljeselskapet.

«Team i verdensklasse»

Flere medier omtaler saken onsdag, inkludert amerikanske The Wall Street Journal. Nyheten ble sluppet som en børsmelding i USA, opplyser Erik Haugane overfor Adresseavisen.

LES OGSÅ: Okea henter sjef fra oljedepartementet

Det har tidligere vært skrevet at Okea har 1,5 milliarder i startkapital, men det har ikke vært kjent hvor pengene kommer fra.

- Vi er glade for å gå inn i Okea, som kombinerer operativ og teknisk erfaring med historie for innovasjon for å skape verdier for sine eiere. Erik Haugane har samlet et team i verdensklasse som representerer den bredden av ekspertise og erfaring som kreves for å nå Okeas mål, sier svenske Henrik Schröder, som er partner i Seacrest Capital Group, i børsmeldingen.

Han går nå inn som styreleder i Okea, etter hva Adresseavisen forstår.

Registrert på Bermuda

Seacrest Capital Group ble etablert i 2010 og spesialiserer seg på investeringer i olje- og gassektoren.

Selskapet, som er registrert på Bermuda, har tidligere investert i Nord-Europa, Vest-Afrika og Sørøst-Asia. Seacrest er allerede inne i det norske selskapet Fortis Petroleum, som har base i Asker, ifølge portfolioen.

Okea skal drive med utbygging og produksjon av olje i Norge.

LES OGSÅ: Eks-oljestatsråd starter oljeselskap

Dette er Okea
  • Oljeselskap etablert av Ola Borten Moe, Erik Haugane og medgründerne Anton Tronstad og Knut Evensen.
  • Et internasjonalt investeringsselskap skal også stå bak selskapet.
  • Okea skal ha hovedkontor i Trondheim, i samme kontorbygg som Adresseavisen.
  • Selskapet skal bygge ut og drive oljefelt som andre oljeselskaper ikke har funnet lønnsomme på norsk sokkel.
  • Har nå ansatt tidligere sjef for leteseksjonen i Olje- og energidepartementet, Espen Anton Myhra, samt Dag Eggan, som blant annet har bakgrunn fra Statoil.
På forsiden nå