Rema tar kontroll over kyllingen fra egg til filet

Rema 1000 kjøper Hugaas Industrier i Midtre Gauldal.

Roar Aarhaug etablerte Hugaas Rugeri i Soknedal i 1992. Rugeriet har vokst seg til selskapet Hugaas Industrier som han nå selger seg ut av. Rema blir ny eneeier.  Foto: Arkivfoto: Marianne Tønset

Saken oppdateres.

- Vi er blitt enige med Rema 1000 om at vi selger oss helt ut og at Rema 1000 kjøper resterende 50 prosent av selskapet, sier styreleder i Hugaas Industrier, Roar Aarhaug til Adresseavisen. Han eier selskapet som har hatt delt eierskap i Hugaas Industrier inntil i dag, nemlig Hugaasgruppen.

Hele kjeden under Remas kontroll

Salget innbefatter Hugaas Rugeri i Soknedal, som leverer daggamle kyllinger til 180 kyllingprodusenter som videre leverer til Norsk Kyllings produksjon på Støren. Dermed får Rema 1000 som eier Norsk Kylling på Støren, kontroll på hele verdikjeden for omtrent en tredel av kyllingen som selges i Norge.

- Vi legger nå til rette for å videreføre forbedringsarbeidet vi har gjort fra Norsk Kylling til Hugaas og andre ledd i verdikjeden for hvitt kjøtt, sier Morten Gabrielsen, administrerende direktør i Rema Industrier i en pressemelding fra selskapet fredag.

For under en måned siden kunngjorde Rema oppkjøp av fiskematprodusenten Maxmat i Bodø som de drem til da hadde eid sammen med gründerne Lundbakk holding.

Viderefører entreprenørdelen

Hugaasgruppen som Roar Aarhaug, søskenbarnet til Odd Reitan, har bygd opp, har til nå bestått av flere underkonsern, hovedsakelig Hugaas Industrier og Hugaas Entreprenør.

- Når vi nå selger oss ut av industridelen, satser vi fullt på entreprenørvirksomheten som har spesialisert seg på sportshaller over hele landet. Vi har blant annet bygget Abrahallen i Malvik, hall i Kristiansund, Verdal, Selbu og flere andre steder. Ny haller er på vei i Karmøy, Fauske og Valdres, sier Aarhaug.

Privat har Roar Aarhaug også egen produksjon av rugeegg og kalkun. I juni ble han ilagt bot på 2,2 millioner kroner fra Fylkesmannen i Sør-Trøndelag for en overproduksjon fylkesmannen aldri har sett maken til. Saken er sendt Landbruksdirektoratet etter klage fra Aarhaug og er ikke ferdigbehandlet.

Blodrødt resultat i fjor

Hugaas Industrier har han eid halvparten av sammen med Rema siden 2009. Selskapet driver oppal og rugevirksomhet for kylling og kalkun og består av selskapene Hugaas Rugeri, Hugaas Kalkun og Hugaas Oppal.

Selskapet omsatte i 2014 for 132 milli oner, men endte året med blodrøde tall og et underskudd før skatt på 39 millioner ifølge årsregnskapet. Året før var resultatet et underskudd før skatt på 457.000 kroner på en noe høyere omsetning.

Nå vil Rema snu utviklingen ved å overta kontrollen selv, som de gjorde med Norsk Kylling på Støren etter at de kjøpte fabrikken der i 2012.

- Videre satsing i Trøndelag

- Vi er godt fornøyd med avtalen, og vi håper dette oppfattes som et tydelig signal til ulike interessenter om videre satsing i Trøndelag, sier Gabrielsen i Rema Industrier i pressemeldingen.

Driften av Hugaas Rugeri tas over av Norsk Kylling og administrerende direktør Kjell Stokbakken.

Melding om foretakssammenslutning er sendt Konkurransetilsynet.

På forsiden nå