Regjeringen utreder Ocean Space Centre

Nærings- og fiskeridepartementet skal utrede to konsepter for Ocean Space Centre i Trondheim.

Statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende besøkte tidligere i år Marintek, sammen med blant andre Unni Steinsmo, Jo Stein Moen og Yngve Brox.  Foto: ©RICHARD SAGEN;Adresseavisen, Foto: ©RICHARD SAGEN, Adresseavisen, +47 95198665

Saken oppdateres.

- Havet kan gi oss viktige svar på hvordan vi kan løse verdens utfordringer knyttet til mat, energi og miljø. Ocean Space Centre skal bidra til at Norge fortsatt skal være ledende på maritim og marin forskning. Nå tar vi prosjektet ett skritt videre, sier næringsminister Monica Mæland i en pressemelding.

I sommer delte Forskningsrådet ut 1,3 milliarder kroner. Mer enn halvparten gikk til Trondheim og Marintek fikk 69 millioner.

To mulige alternativer

Næring- og fiskeridepartementet skal sette i gang en utredning av to mulige alternativer for Ocean Space Centre.

Det ene alternativet består av et stort felles laboratorium som skal deles mellom NTNU og Marintek. I det andre alternativet er laboratoriene til NTNU og Marintek fysisk adskilte.

Internasjonalt kunnskapssenter

Ocean Space Centre er en planlagt utvidelse og oppgradering av det marintekniske senteret på Tyholt i Trondheim. Det marintekniske senteret har vært med å gjøre norsk industri ledende innenfor skip, skipsfart, offshore olje og gass, og fiskeri og havbruk.

- Målet er at Ocean Space Centre skal bli et internasjonalt kunnskapssenter for havromsteknologi, sier Mæland i pressemeldingen.

På forsiden nå