Toillat handledag i Midtbyen

Hege Øyangen Johansen (42) stilte seg i kø én time før butikkene åpnet, og sikret seg rimelig bunadssølv. John Olsen (75) endte opp med en koffert, for å ha det han hadde kjøpt på Toilldag oppi.

Hege Øyangen Johansen (42) sto en time i kø og sikret seg bunadsbelte med 2000 kroner i avslag. Dunjakke og to kjoler til mor selv ble det også.  Foto: Leikny Havik Skjærseth

Saken oppdateres.

Det skjer to ganger i året, en dag på våren og en på høsten. Det er toilldag og toillpris betyr minimum 60 prosent avslag i butikker i Midtbyen.

Sånt blir det kø utenfor butikkene av. Det blir litt knuffing og det blir gjerne fulle handleposer. De fleste mener noe om Toilldag og Trd.by har funnet 7 ting vi elsker og hater med Toilldag.

Lørdagformiddag dro vi ut for å sjekke om folk hadde fått det de kom i byen for.

2000 kroner spart på bunadsbelte

Hege Øyangen Johansen (42) smiler inne på Trondheim Torg, med hendene fulle av poser.

- Jeg kom hit allerede klokka åtte i dag morges.

- Men da var det jo ikke åpent?

- Nei, men likevel sto jeg ikke først i køa. Det var ei som hadde kommet allerede klokka seks. Vi sto begge i kø for å sikre oss bunadssølv til toillpris. Datteren min skal konfirmeres til våren, og nå fikk jeg kjøpt bunadsbelte til hvit grafferdrakt som var nedsatt med 2000 kroner. Det var det verdt å stå i kø for.

- Og så ble det noen flere poser også?

- Ja, det ble dunjakke og to kjoler til mor også. Det er jo i grunnen salg hele året nå til dags, men det virker som folk vet at de beste tilbudene kommer på Toilldag. Det er jo klart det er noen lokketilbud og så blir det til at man kjøper mer, men jeg forsøker å gå etter kvalitet.

LES MER: Flere hundre i kø for å få gratis tatovering.

Sko for ethvert behov

Odeta Arntsen (39) hadde også et spesielt mål for sin toilltur.

- Jeg er mest opptatt av å finne gode tilbud i sportsbutikker, og i dag hadde jeg sett at det skulle komme fjellsko i goretex på salg. Jeg fikk kjøpt et par som egentlig koster over tusenlappen til kun 300 kroner. Det synes jeg er bra, smiler Arntsen.

Sko ble det også på Pernille Øie (16).

- Jeg var i Midtbyen da det åpnet. Jeg hadde sett i Toilldag-avisa at det skulle være salg på Dr. Martens sko, og jeg fikk kjøpt et par som vanligvis koster 1500 kroner til 600 kroner. Det var litt kø utenfor da de åpnet, men jeg har opplevd det verre. Men jeg fikk skoa og det var målet.

- Men du har flere poser?

- Ja, det har jo blitt noen småting, som et mobildeksel og en t-skjorte.

LES MER: Vet du hva "Black Friday" er?

70 meter med kø

- Det var cirka 70 meter med kø utenfor Retro da de åpnet, sier kompisene Martin Kåstad (21) og Øivind Maraak (21). Den ene fra Bergen, den andre fra Geiranger. Nå studerer begge i Trondheim, og med studentbudsjett er toilldag viktig.

- Vi fikk bedre rabatt om vi kjøpte flere jeans, derfor dro vi sammen. Det ble tre til sammen. Jeg fikk også kjøpt meg et par sko som var nedsatt med hele 70 prosent, sier Kåstad.

- Det er masse gode priser i dag, egentlig skulle vi jo kjøpt julegaver også, kommer Maraak på.

En som har kjøpt julegaver på Toilldag er John Olsen (75). I tillegg har han kjøpt en stor blå trillekoffert, selv om det ikke var det han skulle ha. 

- Du har ingen handleposer?

- Nei, jeg har puttet alle posene i kofferten. Jeg dro til byen i dag for å kjøpe meg et par sko. De hadde kostet 1100 kroner, i dag fikk jeg dem for 400. Etterpå kom jeg over denne kofferten til 2500 kroner. Den er jo forsatt dyr, men den har kostet 4200. Som pensjonist reiser jeg mye, så jeg trenger jo en koffert, sier Olsen. Han kan også avsløre at kofferten inneholder en del julegaver, men hva det er vil han naturligvis ikke ut med.

LES MER: - Så lenge jeg få pc-en er det greit.

John Olsen (75) skulle kjøpe sko på Toilldag. Det gjorde han, og i tillegg ble det en koffert og noen julegaver.  
    
      (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

John Olsen (75) skulle kjøpe sko på Toilldag. Det gjorde han, og i tillegg ble det en koffert og noen julegaver.   Foto: Leikny Havik Skjærseth

Odeta Arntsen (39) fikk det hun kom for: Nye fjellsko i goretex.  
    
      (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

Odeta Arntsen (39) fikk det hun kom for: Nye fjellsko i goretex.   Foto: Leikny Havik Skjærseth

Pernille Øie (16) fikk Dr. Martens sko til under halvpris. Og så ble det noen småting i tillegg. 
    
      (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

Pernille Øie (16) fikk Dr. Martens sko til under halvpris. Og så ble det noen småting i tillegg.  Foto: Leikny Havik Skjærseth

Øyvind Maraak (21) og Martin Kåstad (21) sto i kø og sikret seg nye jeans.  

Øyvind Maraak (21) og Martin Kåstad (21) sto i kø og sikret seg nye jeans.  

På forsiden nå