Pharmaq er solgt for nesten 6,5 milliarder

Selskapet har rundt 200 ansatte i Overhalla og Oslo.

Pharmaq holder blant annet til i Overhalla. 

Saken oppdateres.

Zoetis overtar selskapet for 765 milloner dollar, eller nærmere 6,5 milliarder kroner, skriver Pharmaq i en pressemelding.

Selskapet, som er den ledende produsenten av vaksiner til oppdrettsnæringen, har rundt 200 ansatte i Norge. Vaksinene produseres i Overhalla og Oslo, og administrasjonen ligger i hovedstaden.

Produseres i Overhalla

- Pharmaq får et fantastisk vekstpotensial som en del av Zoetis, sier administrerende direktør Morten Nordstad i PHARMAQ i en pressemelding.

I pressemeldingen står det at Pharmaqs omsetning har vokst årlig med 17 prosent fra 2005 til 2014. Selskapet har datterselskaper i Norge, Chile, Storbritannia, Vietnam, Spania, Tyrkia, Panama og Hong Kong.

LES OGSÅ: Pharmaq vant prestisjepris

Finansdirektør Tore Valderhaug i Pharmaq sier til adressa.no at de ser positivt på salget.

- Zoetis er verdens største dyrehelsekonsern, og dette gir oss mulighet til å utvikle oss ytterligere, sier Valderhaug til adressa.no.

Salget skjer to og et halvt år etter at Pharmaq ble overtatt av Permira. Summen den gang var 1,9 milliarder kroner.

Drives som egen virksomhet

Med sine 10 000 ansatte er Zoetis den ledende dyrehelseaktøren globalt. Selskapet omsatte i fjor for 4,8 milliarder dollar, står det i pressemeldingen.

- Hvordan vil de ansatte merke oppkjøpet?

- Det er altfor tidlig å si. Vi signerte avtalen i natt. For de ansatte er det positivt at vi får langt større tyngde med Zoetis i ryggen og mulighet til å utvikle oss i et tøft marked. Zoetis har sagt at Pharmaq i stor grad vil bli drevet som en egen virksomhet. Bakgrunnen for det er at de ikke har virksomhet i Norge, og ingen virksomhet innen aquakultur, sier Valderhaug.

På forsiden nå