Trondheim får to nye pol i 2016

- Dette blir et trekkplaster, sier regionsdirektøren i Norgesgruppen.

Slik blir det nye bygget i krysset Breidablikkvegen/Gamle Oslovei seende ut. Polet i butikksenteret blir ett av to nye i Trondheim i 2016.  Foto: NORGESGRUPPEN

Saken oppdateres.

Torsdag kom Vinmonopolet med nyheten om at Heimdal er valgt ut til å få utsalg i 2016.

Polet blir ett av ni nye butikker som er bestemt åpnet i løpet av neste år. I 2009 ble det bestemt at Byåsen skal ha polutsalg. Siden den gang har mye vært skrevet om hvor på Byåsen det skal ligge. Men heller ikke denne gang var bydelen i sørvest nevnt i Vinmonopolets nyåpninger.

Har skrevet kontrakt

Men kommunikasjonsdirektør i Vinmonopolet, Halvor Bing Lorentzen, kan avsløre overfor Adresseavisen at det Byåsen likevel vil få et utsalg i 2016.

- Vi har landet en kontrakt på Byåsen. Målet er å åpne der i fjerde kvartal i 2016, forteller Lorentzen.

Les også: Snart blir det pol på Byåsen

Både Migosenteret, Rema-bygget på Stavset og Byåsen Butikksenter har tidligere vært nevnt som mulige alternativer på Byåsen. Men hver gang har planene falt i grus.

Les også: Det spøker for pol på Byåsen

- Betyr veldig mye

Siden 2014 er det Norgesgruppen som har tørstet etter polutsalg til sitt nye senter i krysset Breidablikkvegen/Gamle Oslovei. Senteret skal i tillegg til polet inneholde en fullsortiments Meny-butikk. I tillegg jobbes det med å fylle tre andre lokaler i nybygget, som ennå ikke er ferdig bygget.

Etter det Adresseavisen kjenner til, skal kontrakten mellom partene ha vært inngått allerede i vår.

Les også: Her kan Byåsens nye pol komme

- Å få på plass avtalen med Vinmonopolet betyr veldig mye. Byåsen har manglet pol i flere tiår. Det blir en god leietaker, og et trekkplaster, slår regionsdirektør i Norgesgruppen, Terje Nytrem, fast.

Polet vil ifølge Nytrem bli det bærende i det nye senteret, sammen med Meny.

- Det forventes pol

Men Vinmonopolet har også strategien klar for Heimdal. For bydelen er ikke tilfeldig valgt.

- Det er mange som bor på Heimdal, og vi vet at det er et godt handelssentrum. Omsetningen er stor, og det er en naturlig bydel av Trondheim å velge for oss, sier Lorentzen.

Les også: Ingen juledram på Byåsen

Og selv om Vinmonopolet allerede i dag har seks utsalg i Trondheim , sier kommunikasjonsdirektøren at det er plass til langt flere.

- Vi mener at det både er rom og behov for flere utsalg i de største byene, i tillegg til andre kommuner som ikke har utsalg. Vi merker at folk har en forventning om å finne et vinmonopol der det er naturlige handelssenter, forklarer Lorentzen.

På forsiden nå