Ingen ansettelser på Rissa-verftet i dag heller

Beskjeden kom så sent at enkelte arbeidere møtte opp til vanlig tid tirsdag morgen.

Hurtigrutens skip ligger klar til ombygging i tørrdokken ved verftet på Kvithyll i Rissa. Jobbingen er imidlertid utsatt to dager på grunn av at det nye verftsselskapet Fosen Yard ikke har alle papirene i orden. 

Saken oppdateres.

Blant arbeiderne som møtte opp klokken syv tirsdag morgen, var ti arbeidere fra innredningsavdelingen. Der jobber også tidligere klubbleder ved verftet, Øyvind Kimo.

- Formannen fikk ikke beskjed om at det ikke ble arbeid på tirsdag før i elleve-tiden mandag kveld. Da valgte han heller å holde et møte med oss, slik at vi er klare til å begynne å jobbe når vi kommer på jobb i morgen tidlig, sier Kimo.

Etter dette gikk arbeiderne hjem. Det er fortsatt en del arbeidsledere, ingeniører og folk i ledelsen som er i arbeid ved verftet.

Se Økonomiadressa på Facebook og følg oss her!

- Papirene ikke i orden

Opprinnelig skulle arbeidene på det første skipet fra Hurtigruten ha begynt allerede mandag. Men også da fikk arbeiderne beskjed om at arbeidet var utsatt.

Grunnen den gangen var at papirene ikke var i orden.

- Det er det som er grunnen til at det ikke ble arbeid i dag også. Jeg vet ikke helt hvorfor det tar så lang tid, sier Kimo.

LES OGSÅ: Slik reddet de verftet i Rissa (PLUSS)

Skal bygge om fem skip

Etter konkursen i Noryards Fosen 16. oktober i år, er det nå det nyopprettede selskapet Fosen Yard som driver verftet. Selskapet har fått en kontrakt med Hurtigruten om å bygge om fem skip, og opptil 120 arbeidere skal etter planen i sving i løpet av de neste ukene.

Eierstrukturen i det nye selskapet er imidlertid uklar, ut over at Rissa kommune går inn med to millioner kroner, og det delvis kommunalt eide selskapet Rissa Invest med ytterligere én million kroner.

LES OGSÅ: Bjørnevik har tilbudt seg å gå inn på eiersiden i Fosen Yard (PLUSS)

På forsiden nå